Reportaje

17.09.2007 PARTIDUL LUI VLADIMIR FILAT „VA ÎMBRĂŢIŞA OPŢIUNEA POPULARĂ ŞI SE VA BAZA PE VALORILE DEMOCRAŢIEI LIBERALE”

17.09.2007 PARTIDUL LUI VLADIMIR FILAT  „VA ÎMBRĂŢIŞA OPŢIUNEA POPULARĂ ŞI SE VA BAZA PE VALORILE DEMOCRAŢIEI LIBERALE”

Chişinău, 17 septembrie. (INFOTAG). Vladimir Filat, care s-a retras, acum cîteva zile, din Partidul Democrat (PD), ca să constituie o formaţiune politică proprie, împreună cu alţi colegi, susţine că noul partid „va fi un proiect politic modern, care îmbrăţişează opţiunea populară, bazat pe valorile democraţiei liberale şi care va răspunde concret, cu soluţii şi proiecte argumentate, viabile, la problemele populaţiei Republicii Moldova”.

Filat a relevat, luni, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că nu a plecat singur din PD, dar a refuzat să spună cine l-a mai urmat, menţionînd că „este mai bine ca fiecare să vorbească în numele propriu”. Vladimir Filat a declarat că a părăsit PD pentru că „nu se mai simte reprezentat de PD, că principiile pe care şi le-a propus la intrarea în viaţa politică nu mai corespund celor după care este condus PD” şi că nu mai poate fi de acord cu modul în care se iau deciziile în acest partid.

El şi-a exprimat regretul în legătură cu plecarea din partidul în care s-a aflat de la lansarea activităţii acestuia, în urmă cu peste 10 ani, dar a afirmat că nu a avut o altă soluţie.

Vladimir Filat şi-a exprimat speranţa că va păstra relaţii bune cu foştii colegi de partid şi că nu se va ajunge la atacuri personale la adresa sa. El a respins presupunerile că plecarea sa din PD şi intenţia de constituire a unui nou partid ar fi fost inspirate de consilierul prezidenţial pe politică internă, Mark Tkaciuk. „Azi, e soare afară nu pentru că asta a dorit Mark Tkaciuk. Mă bucur pentru Mark Tkaciuk că a ajuns la un nivel cînd toate procesele ce au loc în ţară sînt legate de numele lui. Dar dlui nu are nimic cu intenţia mea de a crea un nou partid”, a spus fostul membru al PD.

El a anunţat că din partidul său vor face parte multe persoane care pînă acum nu au avut afilieri politice. „Am primit deja numeroase aprecieri favorabile din partea unor reprezentanţi importanţi ai societăţii, care, împărtăşind aceleaşi idealuri, s-au arătat interesaţi de acest proiect politic pe care îl doresc întruchipat cît mai repede”, a spus Vladimir Filat, adăugînd că „e nevoie de un suflu nou, sănătos, nu doar în viaţa politică din R. Moldova, ci în întreaga societate”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.