Reportaje

25.09.2007 ANIMALELE DE COMPANIE VOR FI APĂRATE PRIN LEGE

25.09.2007 ANIMALELE DE COMPANIE VOR FI APĂRATE PRIN LEGE

Chişinău, 25 septembrie. (INFOTAG). R.Moldova va avea o lege care va reglementa protecţia şi întreţinerea animalelor de companie. Asociaţia pentru Protecţia Animalelor fără Adăpost „Alga” şi parlamentarul Vladimir Filat au elaborat două proiecte de lege în acest domeniu.

Valentina Dudnic, preşedinta Asociaţiei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că Moldova deocamdată nu are vreun cadru legislativ în domeniu. „Primăvara, le-am solicitat ajutor tuturor candidaţilor de primar din capitală. Vladimir Filat a promis să ne ajute chiar dacă nu va fi ales primar”, a spus ea.

Filat a informat că proiectele au fost trimise Parlamentului. „Aşa cum problema este foarte importantă nu numai pentru protecţia animalelor, dar şi pentru imaginea Moldovei pe plan internaţional, am solicitat ca proiectele să fie discutate în regim de urgenţă. De asemenea, plănuim prezentarea unor proiecte de modificare a codului administrativ şi cel penal. Legile noi prevăd eliberarea paşapoartelor pentru animalele de companie deţinătorilor acestora; plimbarea animalelor în locuri special rezervate; stabileşte răspunderea pentru animalele vagabonde, cine trebuie să construiască adăposturi pentru acestea, rolul Guvernului în această problemă”, a precizat el.

INFOTAG precizează: Asociaţia „Alga” a fost înfiinţată în noiembrie 2006.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.