Reportaje

27.09.2007 TINERII DIN PD APRECIAZĂ CĂ PROIECTUL POLITIC AL LUI VLADIMIR FILAT NU ARE SORŢI DE IZBÎNDĂ...

27.09.2007 TINERII DIN PD APRECIAZĂ CĂ PROIECTUL POLITIC AL LUI VLADIMIR FILAT NU ARE SORŢI DE IZBÎNDĂ...

Chişinău, 27 septembrie. (INFOTAG). Tinerii din Partidul Democrat (PD) apreciază că proiectul politic al lui Vladimir Filat, plecat recent din PD, este lipsit de perspective.

Joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, liderii organizaţiei „Tineretul Democratic” Chişinău au declarat că colegii lor, care l-au urmat pe Filat, îşi vor regreta decizia.

În Moldova sînt multe partide politice care au electoratul lor. În ultimii ani, multe proiecte şi-au făcut apariţia, cu mult fast, pe eşichierul politic, cum ar fi Partidul European, „Furnica”, „Plai Natal”, şi toate au suferit un eşec răsunător. Proiectul politic al lui Filat rămîne incert. Nimeni nu a explicat clar ce fel de proiect liberal este şi cine va participa la el. În Moldova nu sînt prea mulţi politicieni activi şi Filat va trebui să-i „răpească” de la alte partide. Nu este exclus, că îi va plăti pe tinerii membri ai PD, pentru ca ei să i se alăture, a opinat Victor Zubcu, secretarul organizaţiei.

Oleg Ţulea, preşedintele organizaţiei, a spus că nu 37 ci 11 persoane s-au retras din organizaţia de tineret din capitală, din totalul de 3 mii; că lista cu semnăturile celor plecaţi din organizaţie a fost falsificată; unele persoane sînt inexistente, iar altele nu au ştiut că au semnat o asemenea hîrtie; că în total cel mult 80 de tineri au plecat din PD.

Renat Palamarciuc, membru al organizaţiei, a declarat că reprezentanţi ai lui Filat l-ar fi invitat la negocieri, i-ar fi propus să adere la noul proiect şi diferite funcţii. Palamarciuc a spus că a refuzat pentru că idolul său este Oazu Nantoi şi că va pleca din PD numai dacă va pleca şi Nantoi.

Tinerii democraţi au regretat plecarea lui Vladimir Filat din partid, dar i-au urat succes.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.