Reportaje

18.10.2007 „SOFTPROM” (UCRAINA) A INAUGURAT O REPREZENTANŢĂ OFICIALĂ ÎN MOLDOVA

18.10.2007 „SOFTPROM” (UCRAINA) A INAUGURAT O REPREZENTANŢĂ OFICIALĂ ÎN MOLDOVA

Chişinău, 18 octombrie. (INFOTAG). Compania „SOFTPROM”, cel mai mare distribuitor de soft-uri din Ucraina, a inaugurat o reprezentanţă oficială în Moldova, înregistrată ca „ SOFTPROM” S.R.L.

Directorul General al companiei ucrainene, Pavel Jdanovici, a relevat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că, compania are planuri mari pentru piaţa moldovenească, şi, în perspectivă, extinderea vînzărilor de soft-uri licenţiate s-ar putea să fie măsurată cu miile de procente, pentru că acum vînzările sînt la o fază incipientă. Jdanovici a estimat că Moldova dispune de tot necesarul pentru trecerea la principiile civilizate de distribuţie a soft-urilor, dar „SOFTPROM” nu va monitoriza legalitatea pieţei, ci va acţiona prin convingere şi prezentare a celor mai bune produse de la brand-urile mondiale.

Anterior, Jdanovici anunţase pentru anul 2008 planuri conform cărora „SOFTPROM” urma să realizeze în Moldova o cifră de afaceri de circa $500 mii (cifra de afaceri a companiei ucrainene se apropie de $10 mln.), din care circa 50% vor proveni nu din vînzări, ci din întreţinerea soft-urilor. Conducătorul „SOFTPROM”-ului a afirmat că nu vede în Moldova concurenţi reali şi aceştia sînt „inexistenţi”.

Iurie Mîndrescu, directorul „SOFTPROM”-ului moldovenesc, a precizat că reprezentanţa se va ocupa exclusiv de distribuţia şi susţinerea soft-ului comercializat. Produsele de la CodeGear/Borland, Corel, Doctor Web, PROMT, Laboratoria Kasperskogo, Red Hat, Symantec, Quark ABBYY, Adobe şi ale altor producători cu renume mondial vor fi distribuite în comerţul cu amănuntul prin intermediul partenerilor oficiali – magazinele (circa 200 la număr) şi al dealerilor independenţi (circa 700).

„SOFTPROM” a livrat soft dealerilor din Moldova timp de trei ani, iar din 2007 livrează soft-uri şi pentru ritail.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.