Reportaje

24.10.2007 AVOCATUL LUI VITALIE COLIBABA CONSIDERĂ CĂ CEDO AR FI PUTUT SANCŢIONA MAI DUR GUVERNUL MOLDOVEI

24.10.2007 AVOCATUL LUI VITALIE COLIBABA CONSIDERĂ CĂ CEDO AR FI PUTUT SANCŢIONA MAI DUR GUVERNUL MOLDOVEI

Chişinău, 24 octombrie. (INFOTAG). Avocatul lui Vitalie Colibaba, Roman Zadoinov, consideră că, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) ar fi putut sancţiona mai dur Guvernul Moldovei pentru tortura la care a fost supus clientul său.

Miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Zadoinov a informat că, la 23 octombrie, CEDO a obligat R.Moldova să-i plătească lui Vitalie Colibaba daune de 16,50 mii euro. „Iniţial, noi am cerut despăgubiri de 70 mii euro, dar agentul guvernamental al Moldovei la CEDO a spus că în Moldova realităţile sînt diferite, că avem probleme de ordin profesional şi financiar şi a îndemnat curtea să găsească o soluţie echitabilă pentru ambele părţi”, a spus Zadoinov.

Avocatul a menţionat că, de obicei, Guvernul Moldovei achită la timp daunele stabilite prin deciziile CEDO; dosarul Colibaba este al doilea caz de tortură în care Moldova a fost condamnată la CEDO. „Din cîte cunosc, acolo se mai află încă trei dosare similare”, a precizat Zadoinov.

Poliţia l-a arestat pe Vitalie Colibaba în aprilie, 2006, bănuindu-l de furt. Suspectatul a fost dus la sectorul de poliţie Buiucani al mun. Chişinău, şi bătut, timp de 40 de minute, cu recipiente din plastic, umplute cu apă, după care, fiind închis într-o celulă, a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele. Vina lui Colibaba nu a fost dovedită.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.