Reportaje

31.10.2007„SUN COMMUNICATIONS” CERE ANULAREA DECIZIEI ANPC

31.10.2007„SUN COMMUNICATIONS” CERE ANULAREA DECIZIEI ANPC

Chişinău, 31 octombrie. (INFOTAG). Compania „SUN Communications” a cerut Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei (ANPC) să-şi modifice decizia de sancţionare a companiei pentru concurenţă neloială.

Miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, John Maximciuc, directorul companiei, a informat că „SUN Communications” a depus în judecată şi o cerere de suspendare a executării deciziei ANPC. „Compania îşi desfăşoară activitatea strict în condiţiile legii. Totuşi, pe parcursul ultimilor ani, am fost supuşi în repetate rînduri atacurilor din partea operatorilor prin cablu, care îşi fac afacerile ilegal. Am sperat că ANPC va instaura ordinea, iar iese invers. “Acces TV” este agentul comercial al „SUN Communications”, care a promovat produsele companiei în sectorul Buiucani în regim de testare, motiv pentru care preţurile oferite clienţilor au fost stabilite la nivelul operatorilor locali şi acest fapt nu le-a plăcut unora dintre ei. Clienţii care au semnat contracte în cadrul acestei acţiuni ştiau că operatorul lor este „SUN Communications”. Plănuim să aducem în Moldova tehnologii noi, care vor oferi ieftinirea produselor noastre. Aşa că asemenea acţiuni, în curînd, vor avea loc şi în alte sectoare ale capitalei. Nu am încălcat legea şi ne vom revendica drepturile în judecată”, a promis Maximciuc.

El a spus că ANPC a făcut publice detaliile unor documente confidenţiale ale companiei, care au fost prezentate agenţiei în timpul investigaţiei; că ANPC „a divulgat secretul comercial al companiei”; ca urmare aceasta a pierdut un contract şi a suportat pierderi financiare importante. John Maximciuc a mai opinat că acţiunile ANPC compromit climatul de afaceri din Moldova.

INFOTAG precizează: Săptămîna trecută, ANPC a amendat ”SUN Communications” cu 2,5 mln. lei pentru concurenţă neloială şi tentativă de eliminare a unui concurent de pe piaţă.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.