Reportaje

DEPUTATUL GRIGORE PETRENCO CONSIDERĂ CĂ LOCUL LIDERULUI PCRM ESTE DUPĂ GRATII…

06 octombrie, 2014
DEPUTATUL GRIGORE PETRENCO CONSIDERĂ CĂ LOCUL LIDERULUI PCRM ESTE DUPĂ GRATII… Fostul membru al CC al PCRM, deputat al Parlamentului, Grigore Petrenco, consideră că locul liderului formaţiunii, Vladimir Voronin, este „după gratii, ca şi a oligarhului cu care s-a aliat, Vlad Plahotniuc”.

 

Petrenco a calificat luni, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG” drept tragedie când „un partid protestatar, activ, capabil după alegeri să preia puterea în stat se transformă într-o formaţiune de buzunar, pro-oligarhică, mai ales că au fost „predată” de conducător”.

 

Petrenco consideră că excluderea sa, a lui Mark Tcaciuk, Iurie Muntean, şi unui şir de comunişti deputaţi tineri din lista electorală a PCRM înseamnă un singur lucru – înlăturarea lor ca politicieni activi.

 

El a atras atenţie la faptul că principalul partid de opoziţie nu întreprinde acţiuni electorale – nu sunt nici pliante, nici panouri publicitare, nici acţiuni de protest, nici agitaţii de orice formă.

 

„Lui Voronin îi este convenabil să se afle într-o poziţie onorabilă. Este confortabil. Este înconjurat de „grupul de influenţă al lui Plahotniuc”: Reşetnicov, Reidman, Vitiuc. Pe un loc de trecere în listă s-a situat juristul Vitalie Pîrlog, pe care Plahotniuc îl înainta recent pentru postul de procuror general. Voronin prin astfel de acţiuni a trădat nu doar membrii de partid, dar şi numeroşii alegători”, consideră Petrenco, care de două ori a subliniat că îi este „ruşine să privească în ochi oamenii, când este întrebat ce se întâmplă cu comuniştii”.

 

…ŞI A ANUNŢAT CĂ VA PARTICIPA LA ALEGERI PE LISTA PARTIDULUI PATRIA, ALĂTURI DE RENATO USATÎI

 

Fostul membru al CC al PCRM, Grigore Petrenco, „şi-a dat acordul pentru a fi inclus în lista de candidaţi pentru Parlament din partea partidului Patria”.

 

El a relatat luni, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că a renunţat la statutul de membru al PCRM, dar va reveni în partid când „se va curăţa de membri ocazionali”.

 

Acordul său de a candida pentru mandatul de parlamentar l-a explicat prin faptul că doreşte să lupte cu grupurile oligarhice în general, şi cu oligarhul Vlad Plahotniuc, în special.

 

„În toţi aceşti ani, începând cu uciderea unui om în „Pădurea Domnească”, maşinaţii cu fluxurile financiare, proprietate nedeclarată şi căutarea lui Plahotniuc prin Interpol, am vorbit cine este acest personaj. Şi el trebuie dus până unde îi este locul – la dubă”, a spus Petrenco.

 

În opinia sa, împreună cu Renato Usatîi acest obiectiv poate fi realizat.

 

„El este o persoană curajoasă, hotărâtă. Deja avem o înţelegere că nu vor exista alianţe cu partidele lui Filat şi Plahotniuc – nici până la alegeri, nici după. Sunt convins că Patria poate aduna în viitorul Parlament până la 20% din locuri”, consideră Petrenco.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 06.10.2014 05:14:29 Elena
    Pacat mare ca Petrenco deja nu este comunist...
  2. 06.10.2014 05:16:22 Olga
    Nu stiu daca Petrenco mai are electorat propriu!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.