Reportaje

ÎN MOLDOVA A FOST LANSAT UN NOU PROIECT SOCIAL PENTRU SUSŢINEREA COPIILOR CE SUFERĂ DE LEUCEMIE

21 noiembrie, 2017
ÎN MOLDOVA A FOST LANSAT UN NOU PROIECT SOCIAL PENTRU SUSŢINEREA COPIILOR CE SUFERĂ DE LEUCEMIE

În Moldova a fost lansat un nou proiect de caritate „Un meniu bun”, care este conceput pentru a uni restauratorii şi vizitatorii localurilor de alimentaţie publică în dorinţa de susţine copiii ce suferă de leucemie.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, reprezentanta organizaţiei obşteşti „Viaţa fără leucemie”, Ludmila Samardac, a spus că tratarea acestei maladii este un proces foarte costisitor şi de lungă durată. La momentul actual, în Secţia hematologie pentru copii a Institutului Oncologic se află 25 de copii, care au nevoie de susţinere morală şi financiară.

„Acest proiect vine în susţinerea lor. Noi îi îndemnăm pe toţi proprietarii de restaurante să introducă în meniu vreun fel de mâncare cu cuvântul „bun”, de exemplu, „Salată bună”, „Pizza bună”. O parte din banii obţinuţi pentru aceasta vor fi transferaţi în fondul organizaţiei pentru susţinerea copiilor bolnavi”, a spus ea.

Restauratorul Alexandr Stukalov a menţionat că în meniul localului său, Stukalov Coffe, a apărut deja o băutură bună – „Cafea bună”. O treime din costul acesteia este transferat în sprijinul acestui proiect.

Reprezentanta organizaţiei, Elena Ermolaeva, a menţionat că „realizarea proiectului va ajuta să redăm multor copii speranţă şi zâmbete”.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 22.11.2017 04:20:28 Liviu
    Societatea sustina idea aceasta da si statu trebu sustina.
  2. 22.11.2017 04:25:05 Andrei
    De la fie care persona care intre la restaurant trebue sa fie lut chite ul leu...
  3. 23.11.2017 10:12:16 Serdgiu
    Un semnal sufletesc pentru societatea noastra.
  4. 26.11.2017 12:26:47 Vica
    Incet-incet si ideia sa fie sustinuta!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.