Reportaje

O CETĂȚEANĂ A MARII BRITANII ȘI A MOLDOVEI ÎI SOLICITĂ ȘEFULUI STATULUI SĂ ASIGURE „RESPECTAREA LEGII ÎN DOSARUL DECESULUI MĂTUȘII EI”

17 ianuarie, 2022
O CETĂȚEANĂ A MARII BRITANII ȘI A MOLDOVEI ÎI SOLICITĂ ȘEFULUI STATULUI SĂ ASIGURE „RESPECTAREA LEGII ÎN DOSARUL DECESULUI MĂTUȘII EI”

O cetățeană a Marii Britanii și Republicii Moldova, Marina Vasileva, a rugat-o pe președintele Maia Sandu să asigure „respectarea legii în cazul decesului mătușii sale, Marietta Reabțeva”.

Ea a declarat luni, la o conferință de presă susținută la agenția Infotag, că „nu încearcă în niciun caz să substituie activitatea anchetatorilor profesioniști și imparțialitatea sistemului judecătoresc”.

„În privința decesului rude și acum, câțiva ani mai târziu (din octombrie 2018), rămân multe întrebări. Organele de drept nu se grăbesc să le dea răspunsuri și chiar frânează în mod deliberat ancheta. Mătușa mea s-a stins din viață pe 4 octombrie, după ce a semnat un acord de întreținere pe viață cu medicul ei de familie. Documentul nu presupunea numai îngrijirea atentă din partea medicului, ci și transferul către acesta a dreptului de proprietate asupra apartamentului de la Botanica”, a spus Vasilieva.

Potrivit acesteia, s-a aflat că, cu opt zile înainte de moarte, femeia a orbit și, de asemenea, a fost diagnosticată cu cancer în stadiu inoperabil.

„În ultimele luni, de ea a avut grijă acel medic și ce i-a administrat în condițiile acestor diagnosticuri nu se știe. De asemenea, nu se știe cât de adecvată a fost mătușa când a semnat documentele pentru proprietatea imobiliară în favoarea unei alte persoane”, a declarat Vasilieva.

După cum a declarat avocatul Roman Stici în timpul unei conferințe de presă, există într-adevăr multe întrebări în acest caz.

Stici a mai spus că a fost efectuată o expertiză a documentelor perfectate pentru proprietatea imobiliară, pentru a afla cât de adecvată era Marietta Reabțeva înainte de a le semna.

„Grafologul a concluzionat că documentul a fost semnat „în circumstanțe neobișnuite”. Ne-ar plăcea ca specialistul în scris de mână să ne explice în instanță ce vrea să spună prin această formulare”, a spus avocatul.

Avocatul consideră că este foarte important să se ia o decizie corectă în acest caz.

„Acest poate crea un precedent. Avem sute de bătrâni singuri. Rudele lor sunt în străinătate, nu sunt întotdeauna în apropiere. Câți pot deveni victime, dacă acest medic, la mai bine de trei ani de la tragedia lui Reabțeva, rămâne nepedepsit și va intra totuși în dreptul de proprietate asupra apartamentului din capitală? Acest lucru nu poate fi permis”, a spus Stici.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 18.01.2022 10:52:52 Irina
    Este foarte complicat la distanta sa caut dreptatea!
  2. 18.01.2022 10:55:55 Maria
    Nu cred ca acest avocat sa ajuta macar ceva...
  3. 19.01.2022 07:38:06 Timofei
    Avocat este prea moale fara harizma si vointa, - asa este impresie...
  4. 19.01.2022 07:49:38 Nineli
    Situatie foarte si foarte complicata. Este foarte greu sa spui ce o sa fie mai departe.
  5. 22.01.2022 01:40:25 Stefanida
    Stiu precis ca asa cazuri similare in Moldova sunt multe.
  6. 22.01.2022 01:41:46 Torento
    Multe depinde de profesionalizmu avotului...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.