Reportaje

ȘEFA DELEGAŢIEI NAŢIONALEI MOLDOVEI LA OLIMPIADA DE LA BEIJING CONSIDERĂ PARTICIPAREA LA COMPETIŢIE O „VICTORIE”

22 februarie, 2022
ȘEFA DELEGAŢIEI NAŢIONALEI MOLDOVEI LA OLIMPIADA DE LA BEIJING CONSIDERĂ PARTICIPAREA LA COMPETIŢIE O „VICTORIE”

Șefa delegației naționalei Moldovei la recent finalizatele Jocurile olimpice de iarnă de la Beijing, Cristina Vasilianov, a numit participarea la competiție o „victorie”. Potrivit Infotag, ea a spus că jocurile au fost dificile, „dar rezultatele sunt uimitoare”.

„Din păcate, în Moldova, sportul este marginalizat, iar competiția de la Beijing a devenit cea mai dificilă olimpiadă. A fost complicată și din cauza pandemiei de COVID-19. Membrul echipei Maxim Makarov și cu mine ne-am autoizolat. Am avut teste pozitive. Dar cu toții am reușit să depășim dificultățile. Alina Stremous a avut un succes deosebit în acest sens. Ea s-a clasat pe locul 10 la sprintul feminin de 7,5 km. A reușit să devină una dintre cele mai bune biatloniste  din lume care au venit la olimpiadă în apogeul formei lor fizice, în urma rezultatelor a patru ani de pregătire”, a subliniat managerul sportiv.

În numele președintelui Federației de biatlon, Dmitri Torner, secretarul general al acesteia, Piotr Bria, a citit un apel către sportivi, în care a menționat că „olimpiadele îi reunesc pe cei mai buni și tu ai fost printre ei”. El a subliniat că „azi biatlonul reunește milioane de oameni din întreaga lume și Moldova a devenit parte din această familie”.

Bria a menționat că, în timp ce costul pregătirii pentru Jocurile de iarnă de la Beijing a fost de 7 milioane de lei, statul a alocat 568 de mii de lei.

„Pentru întreg ciclul pregătitor de patru ani - circa 2 milioane de lei. Abia odată cu apariția președintelui Torner în urmă cu un an, situația în biatlon s-a schimbat dramatic. Datoriile federației au fost chiar plătite. În decurs de un an, am reușit să formăm o echipă de manageri și să începem să lucrăm cu accent pe un rezultat onorabil. La Beijing, acesta a fost atins”, crede el.

Alina Stremous a spus că a fost „foarte mulțumită de rezultatul ei”.

„Desigur, am dorit să obţin un rezultat, dar m-am orientat la locul 15-20. Și am intrat în Top 10. Nici n-am conştientizat la început ce s-a întâmplat. Din păcate, există o diferență în pregătirea sportivilor, în finanțarea antrenamentului lor”, a spus ea.

Prim-vicepreședintele Comitetului național olimpic al Republicii Moldova, campioana olimpică (1980) Larisa Popova și-a exprimat părerea că atâta timp cât „statul din Moldova nu dă atenție sportului, acesta nici nu va exista în țară şi nici performanţele înalte în el”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 23.02.2022 10:34:50 Nic
    Noi acum avem cu ce sa ne mindrim! Bravo!
  2. 23.02.2022 10:38:43 Eva
    Rezultatele este o dovada, ca noi, moldovenii - PUTEM si VREM!
  3. 23.02.2022 03:48:14 Gvozdi
    Victorie - fara bani si sustiinerea statului...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.