Reportaje

ANTREPRENORII MOLDOVENI SUNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE LA CEA MAI MARE EXPOZIŢIE DE IMPORTURI DIN LUME DE LA SHANGHAI

04 octombrie, 2023
ANTREPRENORII MOLDOVENI SUNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE LA CEA MAI MARE EXPOZIŢIE DE IMPORTURI DIN LUME DE LA SHANGHAI
Președintele Camerei de comerț și industrie Moldova –China, Boris Foca, îi invită pe antreprenorii moldoveni să participe la cea mai mare expoziție de import din lume, China International Import Expo, care va avea loc la Shanghai, în perioada 5-10 noiembrie.

Într-o conferință de presă susţinută marţi la agenția „INFOTAG”, el a spus că mii de participanți își vor prezenta produsele pe teritoriul Centrului de expoziții cu o suprafață de 1,5 milioane de metri pătrați (National Exhibition and Convention Center).

„Pe măsură ce China ridică restricțiile post-Covid, piața țării se deschide din ce în ce mai mult către lume. De ce invităm oamenii de afaceri moldoveni în această misiune? Lideri de producție dintr-o varietate de domenii, inclusiv concerne europene, vor fi reprezentați la Shanghai”, a spus Foca.

El a subliniat că în ultimii ani piața chineză a demonstrat două caracteristici - este piaţa cu cea mai rapidă creștere și este cel mai mare consumator de pe glob.

„Conducerea chineză și-a stabilit sarcina de a satura piața cu produse de înaltă calitate. China a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, în care nevoia de bunuri importate este în continuă expansiune. China va importa bunuri și servicii în valoare de 10 trilioane de dolari în următorii cinci ani. Afacerile moldovenești au ceva de oferit și de demonstrat pe o piață atât de mare”, a spus Foca.

El a subliniat că Camera de comerț și industrie Moldova – China negociază cu diplomații chinezi posibilitatea amenajării unui stand național de mărfuri moldovenești la următoarea expoziție de la Shanghai, pentru a „prezenta mărfurile pe viu”.

Foca a concentrat atenția oamenilor de afaceri din Moldova asupra faptului că Camera de comerț și industrie Moldova – China „poate deveni o punte, o legătură între oamenii de afaceri chinezi, pe de o parte, și potențialii lor parteneri din Republica Moldova”.

În cadrul conferinței de presă s-a subliniat că Shanghai însuși este cel mai mare port din lume și lider în transportul de containere. Un trafic de pasageri de milioane de oameni este înregistrat de aeroportul din Shanghai în fiecare an, iar orașul are o populaţie de milioane.

Expoziţia China International Import Expo are loc sub patronajul președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 04.10.2023 02:38:00 Filaret
    Cu ce se ocupa dl Boris Foca este foarte bine pentru Moldova.
  2. 04.10.2023 02:41:05 Galina
    Daca 30 de companii au interes se participa la expozitia.
  3. 09.10.2023 01:37:27 Stas
    Vizita in China da ide noi...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.