Reportaje

LIDERUL PLDM: PAS NU ESTE CAPABIL SĂ REZOLVE PROBLEMELE MOLDOVEI, ȚARA ARE NEVOIE DE O NOUĂ GUVERNARE

10 octombrie, 2023
LIDERUL PLDM: PAS NU ESTE CAPABIL SĂ REZOLVE PROBLEMELE MOLDOVEI, ȚARA ARE NEVOIE DE O NOUĂ GUVERNARE
Actualul partid de guvernare, Acțiune și solidaritate (PAS), nu poate rezolva problemele Moldovei, deoarece el însuși le creează. Iar țara are nevoie de o conducere care vorbește mai puțin și lucrează mai mult. Această opinie a fost exprimată, marți, în cadrul unei conferințe de presă de la agenția „INFOTAG”, de către președintele Partidului liberal democrat (PLDM), Vlad Filat.

„Avem nevoie de un compromis național. Cetăţenii sunt dezorientaţi. PAS sporeşte polarizarea politică a societății până la niveluri inacceptabile, periculoase. Tinerii pleacă – chiar și cei cu salarii bune. Bătrânii supraviețuiesc cu o pensie de două mii de lei. Sute de școli și spitale rămân fără profesori și medici. Sute de așezări sunt fără tineri și copii. Iar PAS continuă să împartă oamenii în buni și răi, în galbeni și restul, în pro-europeni și dușmani”, a declarat Filat.

El a spus că, „în același timp, toată lumea are aceleași probleme - prețuri mari, salarii și pensii mici, o economie în scădere, creșterea datoriei statului etc.”.

„Dacă aceste probleme vor fi rezolvate, atunci nu va mai fi nevoie să plecăm, iar țara va renaşte. Dar nu ne putem uni pentru a le rezolva împreună”, a deplâns situaţia politicianul, apreciind că PAS împiedică consolidarea societății – „lor le este convenabilă dezbinarea, pentru că unitatea ( cetățenilor) reprezintă o amenințare pentru ei”.

În opinia sa, PAS construiește autoritarismul, dorind ca cetățenii să fie „orbi, surzi și muți”.

„Este greu de crezut că acest lucru se întâmplă în secolul 21, în inima Europei. PAS pierde serios încrederea cetățenilor, dar continuă să păstreze puterea cu orice preț. Liderii PAS nu recunosc că pierderea încrederii înseamnă pierderea legitimității”, a spus el.

Filat notează că Moldova „are nevoie de o guvernare cu gândire de oameni de stat, nu de egoiști, specialiști în simulări și manipulări”.

„Politica adevărată este compromisul și dialogul. Moldova are nevoie de o conducere care să oprească războiul politic intern și să împiedice escaladarea acestuia în război civil. Moldova are nevoie de o conducere care să depolitizeze instituțiile statului, să asigure punerea în aplicare a drepturilor și libertăților omului, să asigure progresul social și un nivel de trai ridicat pentru toţi cetăţenii”, a subliniat Filat.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 23.10.2023 03:35:14 Corina
    Cred ca el inca merita!
  2. 23.10.2023 03:36:51 Liviu
    Bravo, dl Filat! Ce faceti. faceti bine si corect!
  3. 23.10.2023 06:51:01 Monica
    Etot celovec osibsea, no zato on vse osoznal!
  4. 24.10.2023 04:58:04 Galiina
    Partia Filata doljna biti predstavlena v novom parlamente!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.