Reportaje

PARTIDUL LOC A ÎNAINTAT PESTE O MIE DE CANDIDAȚI LA FUNCŢIILE DE PRIMAR ȘI CONSILIER LA ALEGERILE DIN 5 NOIEMBRIE

17 octombrie, 2023
PARTIDUL LOC A ÎNAINTAT PESTE O MIE DE CANDIDAȚI LA FUNCŢIILE DE PRIMAR ȘI CONSILIER LA ALEGERILE DIN 5 NOIEMBRIE
Liga orașelor și comunelor (LOC) a desemnat peste o mie de candidați pentru funcțiile de primari și consilieri la alegerile locale generale din 5 noiembrie. Unul dintre liderii formațiunii, Alexandru Bujorean, a anunțat acest lucru, marți, în cadrul unei conferințe de presă susţinute la agenția „INFOTAG”.

Potrivit lui, candidații din partea formațiunii sunt înregistrați în 11 raioane ale țării.

Bujorean și-a exprimat regretul că „campania electorală din acest an este caracterizată de informații false, declarații calomnioase, minciuni directe și presiuni politice și de altă natură asupra participanților la ea”.

„În acest proces au fost de toate - încălcări grave din partea unor concurenți, declarații ale unor „agenți sub acoperire”, acuzații de primire a banilor murdari de către LOC, pornirea de dosare penale, încercarea de a-i „lipi” partidului o legătură cu oligarhul fugar Ilan Şor. Respingem toate acestea și declarăm că intenționăm să luptăm pentru introducerea principiilor democratice și a managementului profesionist în orașele și satele noastre. LOC se angajează să aducă administratori cu experiență și profesioniști bine pregătiți în poziții de conducere în administrația locală”, a spus el.

Politicianul a subliniat că „declarațiile calomnioase ale reprezentantului unuia dintre partidele pro-europene referitoare la LOC” nu vor rămâne fără consecințe.

„Am depus plângere la inspectoratul de poliție al sectorului Centru din Chișinău și la Procuratura generală. Solicităm o verificare a finanțării partidului nostru și suntem deschiși pentru cooperare. Cei care au făcut declarații false trebuie trași la răspundere”, a menționat el.

Politicianul i-a prezentat pe candidații la funcția de consilier în Consiliului municipal (CM) Chișinău din partea LOC - Irina Lungu și Leonid Ogariov.

Copreședintele LOC Anatolie Dimitriu consideră că „noua componență a CM după alegeri ar trebui să supună verificării Planul de dezvoltare urbană a municipiului Chișinău, care a fost încălcat în ultimii ani”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 23.10.2023 03:30:28 Victor
    Este nadejda ca puterea locala in REpublica Moldova sa fie schimbata radical.
  2. 23.10.2023 03:35:56 David
    Nu cred ca acest partid este bine cunoscut in Moldova.
  3. 24.10.2023 05:01:12 Bianca
    Bine ca in acest partid nou sunt femei!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.