Reportaje

PARTIDUL LIBERAL DEMOCRAT ÎI CERE PARTIDULUI PAS SĂ „ÎMPARTĂ PUTEREA CU OPOZIŢIA”

09 noiembrie, 2023
PARTIDUL LIBERAL DEMOCRAT ÎI CERE PARTIDULUI PAS SĂ „ÎMPARTĂ PUTEREA CU OPOZIŢIA”

Partidul liberal democrat (PLDM) cere ca partidul PAS să „împartă puterea cu opoziția”. Liderul PLDM, fostul premier Vlad Filat, a declarat acest lucru joi, la un briefing susţinut la agenția „INFOTAG”.

El a subliniat că rezultatele alegerilor locale, care au avut loc pe 5 noiembrie, pun sub semnul întrebării legitimitatea actualei guvernări a partidului Acțiune și solidaritate (PAS).

„Ultima campanie electorală a fost marcată de încălcări grave comise la indicaţia PAS. A fost o campanie de manipulare, minciuni, presiuni și amenințări împotriva unor concurenți, inclusiv a PLDM. Drepturile și libertățile noastre în această campanie au fost încălcate de autorități. (...) În această campanie n-a existat nicio Comisie Electorală Centrală ca organism de reglementare – a acționat ca instrument al PAS. Frauda electorală a început cu mult înainte de alegeri, drept urmare alegerile au fost „furate” și rezultatele au fost distorsionate. În pofida acestui fapt, rezultatele sunt elocvente”, a spus politicianul.

El a spus că „până și PAS înțelege că nu există niciun motiv pentru a-l vota, dar multe motive pentru a-i cere plecarea”.

„Aceste alegeri sunt un semnal alarmant, deoarece rezultatul vorbește despre neîncrederea în autorități, ceea ce înseamnă neîncrederea în partidul PAS. Autoritățile trebuie să abandoneze căile dictatoriale, să-și amintească că Moldova este o țară europeană, noi mergem în Europa. Ei trebuie să democratizeze guvernarea prin implicarea reprezentanților opoziției”, a spus liderul PLDM.

În acest context, el a propus cedarea a 6 sau 7 din 9 locurile în Comisia Electorală Centrală către opoziție, să-i fie cedată opoziției conducerea Consiliului audiovizualului, a companiei publice Teleradio-Moldova și a Curţii de conturi.

„Legitimitatea puterii poate fi restabilită doar prin alegeri – libere și democratice, fără presiune și manipulare. În caz contrar, PAS susține în mod deschis uzurparea puterii și capturarea statului. Și va răspunde plenar pentru consecințe”, a conchis Vlad Filat.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 10.11.2023 04:05:49 Ilie
    PLDM inca mai are sanse in Republica Moldova?
  2. 10.11.2023 04:10:32 David
    Eu cres, ca dl Filat are grija de Moldova si moldovenii.
  3. 10.11.2023 04:12:54 Viorel
    Dl mFilat! Sunteti lider de partid cu viziunea corecta si cea de dreapta.
  4. 10.11.2023 04:15:02 Mamzeli
    Multi ani innaine dl Filat!
  5. 12.11.2023 04:35:17 Stepan
    Pur teoretic dl Filat se poate prelua puterea in Moldova> da dl Plahotniuc deja nu! Categoric nu!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.