Poster financiar

CELE PATRU BĂNCI MARI DIN MOLDOVA DEŢIN O PONDERE DE 82% DIN PORTOFOLIUL DE CREDITE

02 mai, 2018
CELE PATRU BĂNCI MARI DIN MOLDOVA DEŢIN O PONDERE DE 82% DIN PORTOFOLIUL DE CREDITE

Cele patru bănci mari din Moldova deţin o pondere de 82% din portofoliul de credite din sistemul bancar, care cuprinde 11 bănci.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la data de 1 martie 2018, volumul total al portofoliul de credite constituia 30 830 673 556 lei. Lider incontestabil la acest capitol este Moldova Agroindbank (MAIB), al cărei număr de angajaţi îl depășește cu mult în acest an pe al celorlalte bănci.

Potrivit unui participant profesionist al pieţei de capital, MAIB şi-a sporit ponderea pe piaţă la acest indice, ajungând la 34,5%.

În topul celor patru bănci după volumul de creditare au mai intrat Moldindconbank, Mobiasbanca şi Victoriabank, care deţin o participaţie de piaţă de 20,6%, 15,7% şi, respectiv, 11,8%.

„Remarcabil este faptul că Moldindconbank, după o reducere îndelungată a portofoliului său de credite, şi l-a majorat în februarie cu peste 30 mil. lei”, a spus interlocutorul agenţiei.

O noutate îmbucurătoare a rezultatelor din februarie a devenit îmbunătăţirea considerabilă a calităţii portofoliilor de credite ale băncilor, fapt ce a redus esenţial volumul creditelor neperformante în sistem per ansamblu.

„La MAIB, care este cea mai mare bancă, această categorie de credite a scăzut cu 0,75%, cu o rezervă mare pentru reduceri viitoare, deoarece de la jumătate din creditele neperformante banca primeşte la timp dobânzile în paralel cu rambursarea creditelor restructurate în conformitate cu un nou grafic, pe care banca l-a aprobat în mod individual pentru clienții împrumuturilor nefavorabile”, susţin participanții pieţei.

 

Comentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 02.05.2018 03:12:35 Galina
    Inca trei-cinci ani si MAIB obtina cota pe piata 45-50 la suta. Banca sa dezvolta foarte si foarte DINAMIC si efectiv!!!
  2. 03.05.2018 06:24:06 Aculina
    Asa si este ei sunt cel mai puternic pe piata.
  3. 08.02.2019 06:29:32 Helen Wilson
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.