Poster financiar

BANCA MONDIALĂ A APROBAT FINANȚAREA ADIŢIONALĂ ÎN SUMĂ DE 24,8 MLN DE EURO PENTRU PROIECTUL „RĂSPUNS DE URGENȚĂ LA COVID-19 ÎN MOLDOVA”

28 aprilie, 2021
BANCA MONDIALĂ A APROBAT FINANȚAREA ADIŢIONALĂ ÎN SUMĂ DE 24,8 MLN DE EURO PENTRU PROIECTUL „RĂSPUNS DE URGENȚĂ LA COVID-19 ÎN MOLDOVA”

Banca Mondială (BM) a aprobat finanțare adiţională în valoare de 24,8 milioane de euro pentru proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Potrivit INFOTAG, citând mesajul băncii, proiectul va sprijini guvernul moldovean în furnizarea populației cu un vaccin împotriva COVID-19.

Finanțarea suplimentară va sprijini achiziționarea vaccinurilor necesare pentru a acoperi 30% din populație în a doua și a treia etapă de vaccinare.

„În cadrul finanțării adiţionale, se va oferi sprijin tehnic și financiar pentru vaccinarea a 50% din cetățenii Republicii Moldova. Vaccinurile susținute în cadrul proiectului vor corespunde standardelor de reglementare ale Băncii Mondiale”, este menţionat în documentul citat.

Proiectul va sprijini procurarea de vaccinuri din diferite surse, inclusiv achiziționarea directă de la producători, achiziționarea prin intermediul platformei COVAX și achiziționarea din alte state a stocurilor excesive de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț.

 „Finanțarea adiţională pentru acest proiect, lansat acum un an, vine într-un moment critic în lupta împotriva pandemiei. Pentru a salva viețile cetățenilor, Moldova are nevoie de acces pe piața globală la vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19, și Banca Mondială este aici pentru a o ajuta”, a declarat Anna Akhalkatsi, directorul de ţară al BM în Moldova.

Populația va primi în mod gratuit toate vaccinurile COVID-19. Etapele vaccinării vor fi efectuate conform Planului național de imunizare COVID-19, care identifică grupurile prioritare pentru vaccinare în conformitate cu structura dezvoltată de către Grupul consultativ strategic al experților în imunizare de la OMS.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.