Poster financiar

PE 22 IULIE MOLDOVA AGROINDBANK CONVOCĂ ADUNAREA ANUALĂ A ACŢIONARILOR

22 iunie, 2021
PE 22 IULIE MOLDOVA AGROINDBANK CONVOCĂ ADUNAREA ANUALĂ A ACŢIONARILOR

Moldova Agroindbank (MAIB), conform deciziei Consiliului din 10 iunie, convoacă pe 22 iulie adunarea generală anuală a acţionarilor.

Potrivit INFOTAG, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse şase puncte: raportul financiar anual pentru 2020, raportul consiliului de administraţie pentru 2020, despre ratele de distribuţie a profitului pentru 2021, modificări ale statutului, despre distribuirea profiturilor, inclusiv plata dividendelor, precum şi sistemul de motivaţie pe termen lung al conducerii, managementului intermediare şi angajaţilor cheie ai băncii.

În legătură cu situaţia epidemiologică, consiliul de administraţie al băncii i-a asigurat pe acţionari că vor fi luate toate măsurile necesare de protecţie împotriva COVID-19, pentru ca şedinţa să aibă loc în conformitate cu deciziile autorităţilor de stat din Moldova. În caz de manifestare a semnelor de infecţie sau alte simptome ale bolii, consiliul de administraţie recomandă insistent acţionarilor să renunţe la participarea la şedinţă, delegând un alt reprezentant.

După cum a comunicat anterior INFOTAG, conform rezultatelor anului 2020, MAIB a obţinut un profit net de 524 de milioane de lei. Din cauza pandemiei, banca nu a plătit dividende pentru 2019, când indicatorul profitului a atins un nivel record de 703 milioane lei. Consiliul MAIB a primit permisiunea de la Banca Naţională pentru a plăti dividende, deşi nu în suma solicitată de bancă. Autoritatea de reglementare a permis băncii să aloce 17% din profitul câştigat pentru plata dividendelor. Prin urmare, banca va plăti mai puţin de 200 de lei pentru fiecare acţiune cu o valoare nominală de 200 de lei.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 24.06.2021 12:33:57 Ana
    Este bine ca MAIB a primit acord de la BNM in privinta plata dividendelor.
  2. 28.06.2021 12:12:56 Fima
    Actionarii sa primesc dividende, si asta este cel mai important!

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.