Poster financiar

LA BVM EXISTĂ CERERI PENTRU ACHIZIȚIONAREA ACȚIUNILOR ALE EMITENȚILOR MOLDOVENI

01 septembrie, 2021
LA BVM EXISTĂ CERERI PENTRU ACHIZIȚIONAREA ACȚIUNILOR ALE EMITENȚILOR MOLDOVENI

La Bursa de Valori a Moldovei (BVM) există cereri pentru achiziționarea acțiunilor ale emitenților – Moldova Agroindbank (MAIB), Energbank și Fincombank. Surse din cadrul BVM au relatat pentru corespondentul INFOTAG, că un investitor dorește să cumpere 12 acțiuni ale MAIB la prețul de 3 mii de lei per acțiune cu valoarea nominală de 200 de lei.

La bursă au fost înregistrate și două cereri de la investitori care doresc să cumpere acțiuni ale Fincombank. În prima cerere este expusă dorința de achiziționare a circa 180 de acțiuni, pe care investitorul este de acord să le cumpere la un preț de 118 lei per acțiune cu o valoare nominală de 100 lei, iar în cea de-a doua – 351 de acțiuni la un preț de cel mult 120 lei.

De asemenea, în secțiunea „cumpăr”, există trei cereri pentru achiziționarea hîrtiilor de valoare a Energbank: 2 525 de acțiuni la un preț de 78 lei per acțiune cu o valoare nominală de 50 lei; 4 500 de acțiuni la un preț de 75 lei; 10 000 de acțiuni la un preț de 91,254 lei.

În secțiunea „vânzare”, există cereri de la trei emitenți – două bănci comerciale, Fincombank și Energbank, și o companie de asigurări Moldasig. Două cereri de la proprietarii titlurilor de valoare Fincombank oferă spre vânzare un pachet de 1 500 de acțiuni la un preț de 200 de lei per acțiune și 1 300 de acțiuni la un preț de 220 lei. Două pachete de acțiuni ale Energbank în valoare de 199 519 (9,97% din capitalul băncii) și 6 307 de acțiuni sunt propuse spre vânzare la un preț de 222,80 lei per acțiune.

Participanții de pe piață atrag atenția asupra faptului că nu există oferte MAIB în secțiunea „vânzare”, care anterior erau listate la un preț de 3 800 lei per acțiune sau chiar mai mult. Unii dintre interlocutorii agenției INFOTAG face legătură de faptul că acționarii acestei bănci vorbesc despre pregătirea activului pentru listare la o bursă din Londra, Amsterdam, Varșovia sau București, care va determina prețul corect pentru acțiunile MAIB.

Anterior pe piața de valori a Moldovei, prețul titlurilor de valoare ale acestui emitent a atins un maxim istoric de 3 200 de lei per acțiune, când valoarea lor contabilă depășea 4 000 lei. În prezent, valoarea contabilă a acțiunilor Moldova Agroindbank depășește 5 000 de lei ($282).

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.