Poster financiar

GIORGI SHAGIDZE: ÎN MAIB URMEAZĂ TRANSFORMĂRI MAJORE

16 noiembrie, 2021
GIORGI SHAGIDZE: ÎN MAIB URMEAZĂ TRANSFORMĂRI MAJORE

În maib sunt preconizate transformări majore. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta, luni, a declarat preşedintele Comitetului de conducere al maib, Giorgi Shagidze, în cadrul Forumului investiţional "Moldovan Capital Markets Day 2021", care se desfăşoară la Bursa de Valori din Londra.

El a enumerat un şir de indicatori macroeconomici care joacă un rol important în situaţia actuală din sectorul bancar.

"Ceea ce este important este un nivel scăzut al datoriei publice raportată la PIB. Un cursul de schimb stabil. Integrare activă în Uniunea Europeană - circa 70% din exporturi se îndreaptă către ţările UE, 50% este ponderea ţărilor UE în importurile moldoveneşti. Peste 600 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova deţin paşapoarte UE. Mulţi dintre clienţii noştri corporativi care sunt implicaţi în producţia de bunuri ţintesc spre pieţele UE. Toate acestea sunt foarte importante", a spus Shagidze.

Referidu-se la segmentul bancar, el a remarcat o capitalizare bună şi un nivel ridicat de lichiditate.

"maib este cea mai mare bancă din Moldova. Cota acesteia în sector fiind de aproximativ 35%. Intenţionăm să ne folosim puterile şi să schimbăm banca. Iar cea mai serioasă transformare este schimbarea structurii băncii, pentru a o face mai flexibilă, când oamenii vor lucra în echipe mici, concentrându-se pe rezultate", a spus el.

Potrivit lui, MAIB are multe iniţiative în patru domenii. În primul rând, "clientul e mai presus de orice" - servicii mai transparente şi mai rapide. În al doilea rând, o orientare şi mai mare pe domeniul digital.

"În al treilea rând, este vorba despre IPO. Nu am făcut paşi în această direcţie, dar analizăm această oportunitate. În al patrulea rând, ieşirea după hotarele Moldovei, oferind servicii, mai întâi cetăţenilor din străinătate, iar apoi din celor din alte (ţări)," a spus el.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 16.11.2021 11:02:19 Nicolae
    Da, acum maib trece prin schimbari radicale...Targhetu este - IPO!
  2. 16.11.2021 12:28:02 Elena
    Scopu este frumos, numai nu stim cht dureaza aceasta transformare?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.