Русский Română

Partide politice

RENATO USATÎI NU VA PLASA PUBLICITATE ELECTORALĂ LA TELEVIZIUNE

24 октября, 2014
RENATO USATÎI NU VA PLASA PUBLICITATE ELECTORALĂ LA TELEVIZIUNE Politicianul Renato Usatîi, care conduce lista candidaților pentru Parlament a partidului Patria, a declarat că nu intenționează să plaseze publicitatea electorală la televiziune. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta el a scris vineri în rețelele de socializare.

 

„În loc să dau posturilor de televiziune 2 mil. de euro pentru publicitate înainte de alegeri, mai bine ajut la operarea a sute de copii bolnavi și voi ajuta mii de veterani”, a scris el, menționând că, în conformitate cu preţurile curente (ajungând la unele posturi de televiziune până la 4 mii euro pe minut – „I”), doar pentru timpul de publicitate, prevăzut de lege, trebuie 2 mil. de euro.

 

„Cu 200 mii de euro mai bine organizez câteva concerte, achitând onorariul artiștilor și traiul lor din fondul electoral”, a spus Usatîi.

 

El a promis că de ziua sa de naştere, 04 noiembrie, în Moldova va veni cântărețul rus Stas Mihailov și trupa „Блестящие”.

 

În ajun, într-o conferință de presă, liderul partidului Patria a spus că a fost șocat „de costul monstruos” al spoturilor publicitare la posturile locale de televiziune.

 

Usatîi a spus că, potrivit informațiilor sale, din partidele existente în Moldova plătesc doar Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat.

 

„Partidul Democrat plăteşte în buzunarul său. Este bine cunoscut că cinci posturi de televiziune aparțin lui Plahotniuc, care controlează Partidul Democrat. Iar Filat cu PLDM plânge, dar plătește. Dar ce poate face?”, a spus politicianul, menționând că va realiza un singur spot publicitar pe care îl va elibera cu 15 zile înainte de alegeri.