Русский Română

Partide politice

PENTRU PROMOVAREA MĂRFURILOR ÎN UE, TREBUIE SĂ FIM CUNOSCUŢI ŞI SĂ CUNOAŞTEM PIAŢA EUROPEANĂ – MARIAN LUPU

24 октября, 2014
PENTRU PROMOVAREA MĂRFURILOR ÎN UE, TREBUIE SĂ FIM CUNOSCUŢI ŞI SĂ CUNOAŞTEM PIAŢA EUROPEANĂ – MARIAN LUPU

Pentru a beneficia pe deplin de avantajele Acordului de Asociere RM-UE, europenii trebuie să ne cunoască mai bine, iar noi trebuie să cunoaștem la rândul nostru mai bine piața europeană, consideră preşedintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, la întrevederea cu alegătorii din satul Clocuşna, raionul Ocniţa, liderul PDM a atras atenţie la faptul că în acest sat mulţi se ocupă cu lucrări de artizanat, care ar putea fi solicitate la Bruxelles.

„pentru a încuraja tradițiile locale și de a le face  cunoscute în străinătate, în următorii ani, PDM și-a propus să ducă cât mai mulți fermieri la Bruxelles, acolo unde vor putea face schimb de experiență cu fermieri străini și se vor putea întâlni cu cei care decid politicile de comerț în Uniunea Europeană”, a spus el.

Potrivit lui Lupu, „și asociațiile agricole din Moldova trebuie să aibă contacte profesionale mai intense cu agricultorii şi comercianţii din Europa”.

„Trebuie să știm ce merge mai bine la export pe piețele europene ca să putem să dezvoltăm în direcția corectă producerea aici în țară”, a spus el, subliniind că o mare problemă a agricultorilor moldoveni este că agricultorii nu dispun de business-planuri, care să îi ajute să se orienteze la piețele UE .

„INFOTAG” precizează: Întâlnirea cu alegătorii se desfăşoară în cadrul campaniei desfăşurată de PDM ce presupune consultări cu cetăţenii despre măsurile care necesită a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării populaţiei şi modernizării Moldovei.