Русский Română

Partide politice

COMUNITATEA UCRAINEANĂ VA SUSŢINE PARTIDUL DEMOCRAT LA ALEGERILE PARLAMENTARE

03 ноября, 2014
COMUNITATEA UCRAINEANĂ VA SUSŢINE PARTIDUL DEMOCRAT LA ALEGERILE PARLAMENTARE Comunitatea ucraineană din Moldova va susţine Partidul Democrat (PDM) la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, astfel a declarat preşedintele comunităţii ucrainene, Nicolae Oleinic, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Național.

 

„Pe 30 noiembrie, noi vom vota Partidul Democrat din Moldova și vom îndemna întreaga comunitate a ucrainenilor să-i susțină pe democrați, pentru că este singurul partid care poate garanta stabilitatea politică, pacea și echilibrul în societatea noastră. Faptul că democrații nu susțin dezbinarea și ura în societate, ci promovează un plan real de acțiuni pentru îmbunătățirea calității vieții a oamenilor simpli, a fost unul hotărâtor atunci când au luat această decizie”, a declarat Oleinic.

 

Potrivit spuselor sale, „PDM este singura formațiune care a purtat mereu un dialog constructiv cu reprezentanții minorităților etnice, încercând să afle ce anume avem nevoie, pentru a ne susține”.

 

Preşedintele Parlamentului, membrul Partidului Democrat, Igor Corman, a spus că „apreciază gestul Comunităţii ucrainene, luată la şedinţa Consiliului Naţional”.

 

Potrivit spuselor sale, „Suntem susținuți de tot mai mulți oameni din întreaga țară, dar și de către prietenii Moldovei de peste hotare. Consider că această decizie reprezintă o dovadă a ascensiunii partidului nostru și a aprecierii eforturilor depuse pentru menținerea stabilității”.

 

„La finele săptămânii curente, PDM și-a prezentat Platforma electorală, document în care își asumă angajamentul de a susține politici de protejare a intereselor legitime ale minorităților etnice pentru a-și păstra identitatea și tradițiile. PDM consideră că aderarea la Uniunea Europeană poate deveni o garanție a respectării drepturilor pentru minoritățile etnice din Republica Moldova”, a spus speakerul Parlamentului.