Social

COMPANIA MOLDOVAGAZ S-A ADRESAT LA ANRE CU SOLICITAREA DE REDUCERE A TARIFELOR LA GAZ PENTRU CONSUMATORI

26 aprilie, 2024

Compania Moldovagaz s-a adresat la Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE) cu solicitarea de reducere a tarifelor la gaz pentru consumatori. Conform INFOTAG, despre acest lucru a informat președintele consiliului de administrație a companiei, Vadim Ceban, în canalul său de telegram.

„Conform proiectului de calcul, se propune reducerea tarifului mediu ponderat pentru furnizarea gazului natural la 10.095 de lei per mie de metri cubi, sau cu 9,3%. Principalii factori care au determinat necesitatea revizuirii tarifelor au fost reducerea semnificativă a prețurilor de achiziție a gazului natural pe platforma TTF și scăderea semnificativă a volumelor de vânzare a gazului natural către consumatori”, a menționat Ceban.

Potrivit lui ceban, se propune o reducere a tarifelor în proporții diferite pentru diferitele rețele de transport de gaz. În cazul rețelelor de joasă presiune, la care sunt conectați toți consumatorii casnici și o parte din consumatorii non-casnici, tariful va fi de 12.200 de lei (fără TVA) per mie de metri cubi, ceea ce este cu 8,9% mai mic decât tariful actual. Cu TVA-ul inclus, tariful pentru consumatorii casnici va fi de 13,19 lei per metru cub.

În acest an, acesta va fi a doua reducere a tarifului la gaz. La sfârșitul lunii februarie, ANRE a redus tariful la gaz pentru consumatorii casnici de la 18,07 lei (cu TVA) la 14,47 lei (cu TVA) per metru cub.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.28 19:03 David
    Za 1 mdl lucise bi ne pozorilsea Vadim Ceban...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.