Русский Română

Partide politice

ACTIVIST PUBLIC: „TIMP DE 25 DE ANI AM ALERGAT DUPĂ SPERANȚE DEȘARTE”

16 августа, 2016
ACTIVIST PUBLIC: „TIMP DE 25 DE ANI AM ALERGAT DUPĂ SPERANȚE DEȘARTE”

„Timp de 25 de ani am alergat după speranțe deșarte, fără să mai construim ceva în Moldova”, consideră președintele mișcării de tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru.

 

Solicitat de agenția INFOTAG să comenteze succesele și eșecurile Moldovei pe calea independenței, el a menționat că, „în 1991, când a căzut URSS, mulți așteptau duhul libertății, dar s-au pomenit în haos”.

 

În opinia lui Pascaru, până în ziua de astăzi societatea Moldovei și clasa politică „nu se pot elibera de cătușele și de lanțurile vectorilor geopolitici, de certurile pe segmentul național”.

 

„Ca și mulți ani în urmă, pentru Moldova decid alții, pentru care republica este doar un element al geopoliticii. Un alt rezultat al independenței noastre este revenirea la feudalism. Cum să trăim, cât să câștigăm și cât să plătim impozitele, toate acestea nu le decide statul, ci o grămadă de afaceriști, care s/au pomenit la guvernare”, a menționat el.

 

Șeful mișcării „Voievod” este nedumerit de faptul că în școlile din Republica Moldova copiii învață istoria altui popor și a altui stat.

 

„Moldova a avut șansa de a crea o națiune puternică, chiar dacă e puțină la număr. Dar, pe zi ce trece, ne îndepărtăm tot mai mult și mai mult de această șansă rară în istorie”, susține Pascaru.