Reportaje

22.06.2006 FOŞTII PROPRIETARI AI CINEMATOGRAFULUI DIN COMRAT CONTINUĂ GREVA FOAMEI

22.06.2006  FOŞTII PROPRIETARI AI CINEMATOGRAFULUI DIN COMRAT CONTINUĂ GREVA FOAMEI

Chişinău, 22 iunie (INFOTAG). Peste 20 de membri ai familiei Tatar, fostă proprietară a cinematografului „Drujba” din Comrat, continuă greva foamei sperînd să-şi revendice drepturile civile şi patrimoniale, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Dumitru Tatar, soţul proprietarei imobilului.

El s-a arătat revoltat de faptul că autorităţile Găgăuziei şi mass-media locală nu apreciază obiectiv reîmpărţirea proprietăţilor şi nerespectarea drepturilor omului, care au loc în autonomie. Tatar a spus că soţia sa, Natalia, nu a putut veni la conferinţa de presă, pentru că starea ei de sănătate s-a înrăutăţit brusc. El a afirmat că decizia instanţei, prin care aceasta a invalidat tranzacţia de vînzare-cumpărare a cinematografului, este una pretinsă şi are scopul să retragă un teren şi un imobil căutat, situat în centrul Comratului.

«Am atacat decizia Curţii de Apel Economice şi cea a Curţii Supreme de Justiţie privind returnarea edificiului cinematografului către stat, iar pentru 29 iunie a fost programată şedinţa judecăţii care va decide în privinţa terenului pe care acesta este amplasat. Autorităţile locale însă, fiind presate de administraţia Găgăuziei, deja au sechestrat cinematograful şi caută să ne intimideze. Noi însă, am decis să ripostăm fărădelegilor în Găgăuzia şi ne-am adresat multor organisme internaţionale”, a anunţat Dumitru Tatar.

INFOTAG precizează: Direcţia privatizare din cadrul Executivului Găgăuziei a anulat contractul de vînzare-cumpărare a imobilului, semnat în 2001, pentru că proprietarul nu şi-a îndeplinit angajamentele investiţionale.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.