Reportaje

29.06.2006 UNIVERSITATEA DE STUDII UMANISTICE AFIRMĂ CĂ GUVERNUL I-A ÎNCALCAT DREPTUL DE PROPRIETATE

29.06.2006 UNIVERSITATEA DE STUDII UMANISTICE AFIRMĂ CĂ GUVERNUL I-A ÎNCALCAT DREPTUL DE PROPRIETATE

Chişinău. 29 iunie (INFOTAG).Administraţia Universităţii de Studii Umanistice din R. Moldova afirmă că Guvernul a privat nelegitim instituţia de edificiul şi parcul care îi aparţin.

Rectorul Universităţii, Lidia Daukşte, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG că, în anul 1996, instituţia a cumpărat edificiul din strada Grenoble , 147, cu tot cu parcul cu suprafaţa de 3 ha, la preţul de 1,65 mln. lei, iar contractul de vînzare-cumpărare a fost întocmit cu concursul fostului Minister al Privatizării şi Administrării Proprietăţii de Stat. „De atunci, am investit milioane de lei în achiziţionarea utilajelor şi materialelor necesare, am achitat la timp impozitele şi nu am întîrziat cu plata salariului către angajaţi”, a menţionat Daukşte.

Ea a spus că, în anul 2003, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului i-a retras Universităţii licenţa de activitate, pe motiv că edificiul este într-o stare avariată. Curînd, Guvernul a declarat terenul şi imobilul proprietate a statului şi l-a transmis Oficiului Cadastral Teritorial Chişinău. «Instituţia de învăţămănt superior are o stare mai bună decît unele blocuri ale Universităţii de Stat. Ne-am adresat instanţelor de judecată, dar procesul durează trei ani. Iar pe 26 iunie, reprezentanţii Comisariatului de Poliţie, conduşi de vicecomisarul Petru Corduneanu, ne-au cerut să eliberăm edificiul. Poliţiştii nu aveau decizia judecăţii şi nici nu erau însoţiţi de un executor judecătoresc”, a spus Lidia Daukşte.

Responsabila a declarat că, în conformitate cu decizia Guvernului, Universităţii trebuie să-i fie restituiţi banii cheltuiţi pentru achiziţionarea imobilului, dar acest lucru nu s-a făcut. „Nici Guvernul, nici alte autorităţi nu încearcă să poarte negocieri oneste cu noi. De aceea, vom apela la organismele internaţionale”, a promis ea.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.