Reportaje

11.07.2006 BIKERII DIN MOLDOVA VOR FORMA O ASOCIAŢIE

11.07.2006 BIKERII DIN MOLDOVA VOR FORMA O ASOCIAŢIE

Chişinău, 11 iulie. (INFOTAG). În Republica Moldova va fi constituită Asociaţia bikerilor, care va reuni cluburi profesioniste de motociclişti şi automobilişti, constituite din organizaţii de amatori, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Vitali Slonovski, liderul clubului de bikeri „Eagles”.

El a spus că mişcarea bikerilor nu este o noutate pentru Moldova, existînd de şapte ani şi promovînd un stil special de conducere şi de viaţă, cultura circulaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Asociaţia va fi o organizaţie obştească, creată cu scopul de a atinge mai rapid obiectivele pe care şi le propun membrii ei. Ea va fi compusă din cel puţin 8 cluburi, inclusiv Motorlife MMC, «Rojdionnîie v SSSR», Free Bikers, Eagles, Dragracing, Nordracing, Japan Cars şi Extrimracing. Noua formaţiune nu va avea o ierarhie strictă specială, un mecanism de achitare a cotizaţiilor de înscriere sau de membru.

Slonovski a menţionat că asociaţia va căuta să-i distragă pe tineri de la vicii sociale ca infracţionalitatea, narcomania, alcoolismul, pentru a-i învăţa să trăiască în stil nou, să iubească tehnica şi conducerea ei, să respecte regulile de circulaţie. „Mişcarea bikerilor în Moldova este o fraternitate specială: în drum, ne ajutăm unii pe alţii, dar şi orice automobilist, ajuns la nevoie”, a subliniat el.

Una dintre primele evenimente de anvergură pe care îl va organiza Asociaţia va fi „Mega-Motor-Show”. Acţiunea va avea loc la aeroportul din Cahul, sîmbăta viitoare. Locuitorii din sudul republicii vor urmări, în premieră, un show al motoarelor, conducerea cu figuri, drifting, trucuri motociclistice şi automobilistice unice. Seara, în centrul oraşului va fi prezentat un concert de muzică rock, la care vor participa formaţiile „Iuriev Den”, „Ej”, „Cuş”, „Mahmud şi Co”, „Before Christ”, „Moldstar” şi „Vedetele ELAT-ului”.

Asociaţia va organiza activităţi similare la Bălţi (în august) şi în satul Molovata din regiunea transnistreană (în septembrie), va participa la cursa prezidenţială prilejuită de Ziua Independenţei – 27 august. Bikerii colaborează activ cu organizaţii neguvernamentale, Primăria de Chişinău, consiliile altor localităţi. Ei speră să construiască, cu ajutorul Guvernului, o pistă de viteză specială pentru curse de automobile şi motociclete. Costul total al construcţiei este de circa $ 5 mln.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.