Reportaje

25.07.2006 IABP-MOLDOVA VA AJUTA DEPUTAŢII SĂ COOPEREZE DESCHIS CU COMUNITATEA DE AFACERI

25.07.2006 IABP-MOLDOVA VA AJUTA DEPUTAŢII SĂ COOPEREZE DESCHIS CU COMUNITATEA DE AFACERI

Chişinău, 25 iulie. (INFOTAG). Asociaţiei Internaţională Business şi Parlament (IABP), care, de curînd, şi-a lansat activitatea şi în Republica Moldova, va ajuta deputaţii actualului Parlament să coopereze deschis cu comunitatea de afaceri.

Marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Agenţia INFOTAG de conducerea organizaţiei, Bruce George, preşedintele IABP, care se află în vizită la Chişinău, a spus că mecanismele de colaborare dintre business şi Parlament au fost lansate pînă acum în peste 20 de state în curs de dezvoltare, inclusiv în Georgia, Armenia, Ucraina, România.

„Noi vom acorda deputaţilor consultaţii referitoare la relaţiile lor cu comunitatea de afaceri din Moldova şi cum trebuie să fie această relaţie pentru a fi corectă şi necoruptă. Vom invita deputaţii Moldovei în Marea Britanie pentru a lua cunoştinţă de experienţa noastră în acest domeniu”, a spus George, precizănd că există mai multe modele de colaborare care ar putea fi preluate de Moldova.

„Noi dorim ca Moldova, care optează pentru integrarea în Uniunea Europeană să devină un stat cu adevărat democratic, în care corupţia să nu existe nici la un nivel. De aceea, vom face ca dialogul dintre business şi legislativ să devină deschis şi cooperant, în special, la elaborarea iniţiativelor legislative sau modificarea proiectelor ce ţin de economie”, a mai spus deputatul britanic.

Astăzi, Bruce George a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului R.Moldova, Marian Lupu. În cadrul întîlnirii, spicherul a spus că Parlamentul consideră deosebit de importantă stabilirea unei cooperări permanente şi eficiente dintre forul legiuitor şi societatea civilă. „Procesul de cooperare cu societatea civilă înregistrează şi unele dificultăţi din cauza lipsei de experienţă din ambele părţi. Totuşi, această cooperare s-a soldat şi cu un şir de rezultate foarte bune în domenii de importanţă majoră pentru R.Moldova, precum legislaţia electorală, mass-media, administraţia publică locală”, a apreciat Lupu.

El s-a pronunţat pentru stabilirea unui mecanism deschis de cooperare dintre Parlament şi comunitatea de afaceri. „Această cooperare este necesară pentru a evita prezenţa actelor de corupţie şi a îmbunătăţi transparenţa deciziilor şi imaginea publică a Parlamentului. IABP-Moldova va contribui enorm la desfăşurarea unui dialog transparent continuu cu mediul de afaceri autohton şi va asigura un proces calitativ de cooperare”, a mai spus şeful legislativului.

Marian Lupu a reamintit că, din 15 octombrie anul a.c., toate proiectele de acte legislative care vor fi înregistrate în Parlament vor trebui să treacă expertiza anticorupţie.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.