Reportaje

27.09.2006 EDUARD MUŞUC: PARTIDUL DE GUVERNĂMÎNT A ALES TACTICA DE ELIMINARE A CONCURENŢILOR

27.09.2006  EDUARD MUŞUC: PARTIDUL DE GUVERNĂMÎNT A ALES TACTICA DE ELIMINARE A CONCURENŢILOR

Chişinău, 27 septembrie, (INFOTAG). În loc să schimbe cardinal cursul politic şi să rezolve problemele social-economice care s-au acumulat, partidul de guvernămînt a ales practica de eliminare a concurenţilor. În ajunul congresului partidului, preconizat pentru 4 noiembrie, comuniştii au declanşat o campanie de persecutare, şantaj şi intimidare a liderilor Partidului Social Democrat din Moldova (PSDM), a declarat, miercuri, preşedintele PDM, Eduard Muşuc, într-o conferinţă de presă susţinută la Agenţia INFOTAG.

Muşuc a subliniat că partidul său de opoziţie îşi declară deschis şi consecvent poziţia care deseori este incomodă autorităţilor, iar partidul de guvernămînt, pentru a discredita PSDM în ochii opiniei publice, face uz de toate pîrghiile accesibile – judecătorii, autorităţi de control, instituţii de forţă, care aplică metoda filării, a filmărilor video şi foto în raport cu PSDM.

Liderul PSDM a anunţat că a primit o citaţie de la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC) prin care este informat că i s-a deschis un nou dosar penal în legătură cu evenimente legate de compania Megadat.com şi care au avut loc acum patru ani. „Azi, trebuie să mă prezint la CCCEC. Potrivit unor informaţii veridice, se pune la cale arestarea mea, apoi percheziţii la oficiile partidului, arestările altor membri ai PSDM şi ale familiilor lor, percheziţii la domiciliu”, a spus Eduard Muşuc.

El a apreciat că, în pofida declaraţiilor despre democratizarea ţări şi integrarea europeană, puterea continuă să aplice metode de guvernare autoritare în toate domeniile vieţii, răfuieli politice cu oponenţii, manipulează opinia publică; că R.Moldova este în pragul unei crize economice, politice şi sociale, iar scumpirea resurselor energetice, reducerea exporturilor, interzicerea livrărilor de produse vinicole în Rusia se va solda cu şomaj, cu deprecierea salariilor şi pensiilor. În aceste condiţii, se impune o modificare cardinală a politicilor, mobilizarea societăţii, cucerirea încrederii populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, a subliniat Muşuc.

El a declarat că partidul de guvernămînt a optat pentru o altă abordare, reprimarea celor cu gîndire diferită, dar că în ultimul timp nemulţumirea în societate creşte. „Deviza noastră este nu „Jos comuniştii”, ci „Sus Moldova”, a spus liderul PSDM.

Muşuc a anunţat că, în ciuda intimidărilor, PSDM va insista să obţină democratizarea reală a Moldovei în toate sferele şi va informa despre situaţia creată Internaţionala Comunistă şi Partidul Socialiştilor Europeni din Parlamentul European.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.