Finanţe

LIDERUL „PARTIDULUI NOSTRU” - CEL MAI BOGAT POLITICIAN MOLDOVEAN, CONFORM DECLARAȚIEI SALE DE VENIT

02 mai, 2024

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este cel mai bogat politician moldovean. După cum relatează „INFOTAG”, acest lucru este demonstrat de declarația sa de venit pentru anul 2023.

Potrivit modificărilor adoptate în legislație, nu doar funcționarii publici, demnitarii, oamenii legii, dar și președinții partidelor politice și membrii organelor de conducere ale formațiunilor trebuie să depună declarații de venit.

Renato Usatîi a declarat 18 terenuri, 15 obiecte imobiliare (case, apartamente, garaje, depozite) în Moldova și peste hotare. De asemenea, el deține un automobil Mercedes din 2020 (în valoare de 1,2 milioane de lei), un automobil Land Rover Defender din 2022 (în valoare de 1,9 milioane de euro), precum și un scuter acvatic din 2021 (în valoare de aproape 500 de mii de lei). În plus, politicianul mai deține un minicargou Avant din anul 2020, pe care îl închiriază pentru lucrări de construcție în Bălți. De asemenea, politicianul a declarat venituri din închirierea bunurilor mobile și imobile.

Usatîi a mai declarat că are 16 conturi bancare curente în Moldova și Rusia. În același timp, unele dintre conturile sale au un dolar sau un euro. În total, el are depozite în valoare de 470.000 de lei, din care a primit dividende în valoare totală de aproximativ 700 de lei.

Liderul Partidului Nostru a declarat și trei perechi de ceasuri Breguet. Două perechi de ceasuri, cu prețuri de 30 de mii și, respectiv, 70 de mii de euro, le-a cumpărat, în timp ce un alt ceas de aceeași marcă, în valoare de 150 de mii de euro, i-a fost făcut cadou.

De asemenea, a declarat că a primit o donație de două milioane de euro de la o persoană nerezidentă. Întrebat de jurnaliști, el a spus că nu va da numele donatorului, deoarece acesta nu mai este în viață.

„Este un prieten de-al meu și, din păcate, vara trecută, după ce mi-a făcut o donație, a decedat. Este un fost partener de afaceri, numele lui nu vă va spune nimic. Nu am vrut să accept acei bani, dar el era bolnav și mi-a spus: 'Mă duc oricum'. Din acei bani, am cheltuit 20.000 de euro", a declarat Usatîi.

Politicianul a confirmat că primește un salariu în calitate de lider de partid. Anul trecut acesta s-a ridicat la 593.200 de lei.

„Toți banii primiți drept salariu sunt donați în scopuri caritabile. Usatîi nu folosește acești bani în scopuri personale. În „Partidul Nostru” toți liderii primesc un salariu. Acesta poate ajunge până la 20 de mii de lei pe lună”, a spus politicianul.

În calitate de cheltuieli, liderul partidului a menționat 17 mii de euro pentru vacanțe, 19 mii de euro pentru servicii medicale și 120 de mii de lei pentru chiria proprietății.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.02 16:23 David
    Cred ca acest om politic si dna Sandu sunt in Moldova cei mai transparenti...
  2. 2024.05.02 16:26 Eva
    Nu cred ca dl Usatii este o alternativa buna in loc de dna Sandu...
  3. 2024.05.02 16:29 Alexei
    Usatii - politic, u cotorogo serdte bolit za Moldovu, on nicogda ne prodast ni Moldovu, ni ee grajdan. Eto mojno zarubiti sebe na nosu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.