Reportaje

03.10.2006 ORGANIZATORII PRIMEI EDIŢII A EXPOZIŢIEI DE IMOBILE ÎN R.MOLDOVA SPERĂ CA PIAŢA SĂ FIE LEGALIZATĂ

03.10.2006 ORGANIZATORII PRIMEI EDIŢII A EXPOZIŢIEI DE IMOBILE ÎN R.MOLDOVA SPERĂ CA PIAŢA SĂ FIE LEGALIZATĂ

Chişinău, 3 octombrie, (INFOTAG). Prima ediţie a expoziţiei de imobile „Imobil Moldova’2006”, care va avea loc la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, în perioada 12 – 15 octombrie a.c., va contribui la legalizarea pieţei, le va permite clienţilor să cunoască mai bine companiile care operează pe piaţă, va asigura o comunicare directă a profesioniştilor cu clientela potenţială, a apreciat, marţi Arcadie Andronic, Director General „Poliproject Exhibitions” (organizatorul evenimentului), într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG.

Piaţa imobiliară a republicii, practic, s-a constituit, pe ea operează peste 100 de companii, specializate în servicii imobiliare, de creditare, de construcţii. Totuşi, pînă acum, segmentul imobiliar rămîne dezmembrat, pe piaţă continuă se opereze makleri neautorizaţi, din care mulţi comit ilegalităţi. Expoziţia le va oferi clienţilor potenţiali o informaţie completă asupra tranzacţiilor garantate pe piaţa imobiliară, consultaţii amănunţite în probleme de înregistrare, privatizare, impozitare a tranzacţiilor, informaţii asupra serviciilor prestate de agenţii de estimare şi realtori, asupra asigurării şi evaluării imobilelor, va deveni un instrument important de promovare a întregului business al realtorilor, va contribui la formarea unei pieţe civilizate în Moldova, a opinat Andronic.

În cadrul expoziţiei, la care vor fi prezente companii publice şi private, vor fi organizate seminare şi mese rotunde în probleme de actualitate ale pieţei. Aceste activităţi vor antrena reprezentanţi ai Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, ai Camerei de Imobil, ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, ai Direcţiei Arhitectură a Primăriei de Chişinău.

“Imobil Moldova” va reuni 33 de companii pe o suprafaţă de circa 1000 de metri pătraţi. Compania „Metru pătrat” va organiza o extragere de premii pe baza biletelor de intrare, principalul premiu fiind un lot pentru vilă. Tranzacţia va fi perfectată chiar la expoziţie.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.