Reportaje

16.11.2006 PARTIDUL DEMOCRAT AFIRMĂ CĂ POPULAŢIA DIN MOLDOVA NU ARE SUFICIENTE CUNOŞTINŢE ÎN DOMENIUL SOCIAL-DEMOCRAŢIEI

16.11.2006 PARTIDUL DEMOCRAT AFIRMĂ CĂ POPULAŢIA DIN MOLDOVA NU ARE SUFICIENTE CUNOŞTINŢE ÎN DOMENIUL SOCIAL-DEMOCRAŢIEI

Chişinău, 16 noiembrie, (INFOTAG). Partidul Democrat (PD) este de părere că populaţia din R.Moldova nu are cunoştinţe suficiente în domeniul valorilor social-democratice şi că acestea trebuie propagate în ţară.

Preşedintele PD, Dumitru Diacov, a declarat, joi, 16 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că mulţi ştiu despre comunism, pe cînd discuţii despre social-democraţie în Moldova practic nu s-au purtat. În opinia lui Diacov, reprezentaţii formaţiunilor politice care promovează ideile social-democratice ar trebui să se întrunească mai des, să-şi conjuge eforturile pentru rezolvarea problemelor stringente. În acest scop, a fost organizată conferinţa internaţională „Rolul social-democraţiei în Europa de mîiine”, care va avea loc la Chişinău, în zilele de 18 şi 19 noiembrie, şi la care au fost invitaţi să participe politicieni din Germania, Franţa, România, Ucraina, Marea Britanie, Austria, Suedia, a anunţat el.

Liderul PD a precizat că la forum vor fi abordate probleme de politică economică şi socială, de ocupare a populaţiei, iar ţările europene vor împărtăşi cu Moldova experienţa lor. „Experienţa social-democraţilor europeni este cu atît mai importantă pentru republică, cu cît, în curînd, ea va deveni vecină cu Uniunea Europeană, în ale cărei ţări ideile democraţiei sînt răspîndte mai larg, decît cele comuniste”, a spus Diacov. El a subliniat că ideologia marxism-leninismului în multe state bine dezvoltate nu mai este actuală şi a fost înlocuită cu social-democraţia.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.