Reportaje

21.11.2006 PSDM VA PARTICIPA INDEPENDENT LA ALEGERILE LOCALE DIN 2007

21.11.2006 PSDM VA PARTICIPA INDEPENDENT LA ALEGERILE LOCALE DIN 2007

Chişinău, 21 noiembrie. (INFOTAG). Partidul Social-Democrat din Moldova (PSDM) va participa independent la alegerile locale generale din primăvara anului viitor, a declarat marţi, 21 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, liderul PSDM, Eduard Muşuc. Decizia a fost luată sîmbătă, 18 noiembrie, în şedinţa Consiliului Naţional al PSDM. Participanţii la şedinţă au ales-o pe Loreta Handrabura preşedintă a Consiliului Naţional, iar pe Sergiu Caraman, Victor Ciobanu şi Eugen Roşcovan – în funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului.

Muşuc a spus că partidul pe care îl conduce nu şi-a desemnat candidaţii de primari şi consilieri, inclusiv candidatul la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, dar a promis că PSDM va veni „cu o echipă puternică şi cu un mesaj clar şi coerent, care, sperăm, să găsească susţinere în rîndul alegătorilor”.

Liderul PSDM a informat că, în ultimul timp, s-a înregistrat o creştere a numărului de membri al PSDM, dar a ezitat să aprecieze dacă aceasta ar avea legătură cu „persecutarea sa de către putere şi ţinerea în arest preventiv, pînă nu demult”.

Eduard Muşuc s-a arătat convins că „poporul s-a săturat de răfuieli politice între partide şi lideri şi aşteaptă soluţionarea problemelor cu care se confruntă zi de zi”, şi a ţinut să accentueze că PSDM nu luptă împotriva comuniştilor, ci împotriva „sărăciei, fărădelegii şi corupţiei”. „Anume soluţionarea acestor probleme le aşteaptă cetăţenii”, a declarat el.

În aceeaţi conferinţă de presă, Muşuc a reiterat faptul că, anterior, conducerea partidului de guvernămînt i-a propus postul de vicepremier, ministru al Economiei şi Comerţului, pe care el le-a refuzat. Liderul PSDM a spus că puterea, în cazul în care va nega că i-a făcut oferta, va prezenta dovezi suplimentare asupra existenţei acesteia.

Muşuc a amintit că a fost invitat la Congresul Partidului Social-Democrat din România, din 10 decembrie, la care el urmează să semneze un acord de colaborare a social-democraţilor moldoveni cu cei români. Liderul PSDM a precizat că, întrucît are prescripţia instanţei de judecată să nu părăsească republica atît timp cît i se cercetează dosarul, va merge în România numai dacă îi va permite judecata.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.