Reportaje

21.11.2006 PDSM A DESEMNAT PREŞEDINŢII ORGANIZAŢIILOR SALE DE TINERET ŞI DE FEMEI

21.11.2006 PDSM A DESEMNAT PREŞEDINŢII ORGANIZAŢIILOR SALE DE TINERET ŞI DE FEMEI

Chişinău, 21 noiembrie. (INFOTAG). La sfîrşitul săptămînii trecute, Partidul Democraţiei Sociale din Moldova (PDSM) a numit-o pe Ecaterina Mardarovici în funcţia de preşedinte al organizaţiei de femei a partidului, iar pe Ion Lisa – în cea de preşedinte al organizaţiei de tineret a PDSM.

Dumitru Braghiş, preşedintele PDSM, a precizat, marţi, 21 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că cei doi devin vicepreşedinţi din oficiu ai PDSM. Braghiş s-a arătat convins că ei vor face faţă cu succes atribuţiilor, iar cele două organizaţii ale PDSM vor veni cu soluţiile necesare pentru problemele existente.

Ecaterina Mardarovici a informat că femeile vor reprezenta 30% din totalul candidaţilor de pe listele electorale ale PDSM din anul 2007, şi vor fi situate pe locuri eligibile. „Vom lupta pentru ca drepturile femeilor în Moldova să fie respectate”, a promis ea.

Mardarovici a anunţat că, odată cu constituirea organizaţiei, femeile membre ale PDSM au lansat apelul „Sănătatea ostaşilor – sănătatea copiilor noştri”. „În cadrul acestei campanii ne propunem ca, pînă la 17 decembrie a.c., să împletim şi să colectăm cca o mie de ciorapi călduroşi, care înainte de Crăciun să le fie distribuiţi ostaşilor în termen ai Armatei Naţionale”, a precizat ea, declarînd că asemenea acţiuni vor fi lansate în fiecare an.

Ion Lisa a apreciat că politica de tineret este o investiţie strategică în viitorul Moldovei, iar scopul principal al politicii de tineret a PDSM este crearea şi consolidarea condiţiilor juridice, economice şi organizatorice pentru afirmarea civică şi socială a tinerii generaţii.

El a subliniat că organizaţia pe care o conduce a lansat campania „Să ajutăm copii nevoiaşi de la sate!”, în cadrul căreia reprezentanţi PDSM vor colecta, în special, de la chişinăuieni haine, încălţăminte, pe care aceştia nu le mai folosesc şi care ulterior vor fi distribuite copiilor care nu pot merge la şcoală, din cauza sărăciei. Lisa a relevat că, acum, se calculează numărul celor care au nevoie de ajutor.

INFOTAG precizează: Ecaterina Mardarovici s-a născut în anul 1956, a absolvit Universitatea de Stat din Moldova şi Academia de Administrare Publică. În perioada anilor 1998-2001, a fost parlamentară, iar din anul 1999 este preşedinte al ONG „Clubul femeilor 50/50”. Ion Lisa s-a născut în anul 1982, a absolvit Institutul de Studii Politice şi Relaţii Internaţionale din capitală. Din decembrie 2005, activează în calitate de consultant la PDSM, iar din aprilie 2006 este şi membru al Consiliului Naţional PDSM.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.