Reportaje

21.11.2006 „CASA NOASTRĂ – CHIŞINĂU” CALIFICĂ DREPT NEJUSTIFICATE ACUZAŢIILE UNOR FUNCŢIONARI PUBLICI LA ADRESA SA

21.11.2006 „CASA NOASTRĂ – CHIŞINĂU” CALIFICĂ DREPT NEJUSTIFICATE ACUZAŢIILE UNOR FUNCŢIONARI PUBLICI LA ADRESA SA

Chişinău, 21 noiembrie, (INFOTAG). Asociaţia „Casa noastră – Chişinău” susţine că acuzaţiile pe care i le aduc unii funcţionari publici sînt nejustificate. În special, membrii asociaţiei sînt indignaţi de faptul că Igor Semenovcher, directorul Agenţiei de Stat pentru Construcţii şi Dezvoltarea Teritoriului, şi alte personalităţi cunoscute au apreciat, în cadrul unor apariţii la posturile de televiziune Moldova – 1 şi NIT, proiectul asociaţiei privind construcţia de locuinţe sociale „fără să cunoască adevărata stare de lucruri”, a declarat Preşedintele „Casa noastră – Chişinău”, Oleg Onişcenco, marţi, 21 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG

Nici unul dintre autorii acestor afirmaţii nu a solicitat vreodată explicaţii şi nu cunoaşte esenţa ofertei noastre. Criticii au intervenit în activitatea unei organizaţii obşteşti, au pus în pericol proiectul, ne-au lezat onoarea şi demnitatea. În prezent, asociaţia are semnate contracte de intenţii cu 17 organizaţii de construcţii, lucrările de proiectare generale vor fi realizate de două Institute de Proiectare. Problemele construcţiilor, evaluate la 1 mlrd. euro au fost discutate în cadrul întrevederilor din Guvern şi din ministerele specializate, asupra lor fiind informat Preşedintele Vladimir Voronin, a precizat Onişcenco.

El a spus că, în prezent, nu există programe locative realiste, la care să poată participa majoritatea cetăţenilor, în funcţie de veniturile reale, iar atacurile lui Semenovcher ar putea avea legătură cu faptul că „proiectul asociaţiei este mai bun decît cel pe care îl oferă agenţia de stat”. „În cazul ofertei lui Semenovcher, cetăţenii vor trebui să depună o contribuţie iniţială de peste $15 mii, pe cînd în oferta noastră contribuţia iniţială este inexistentă şi chişinăuienii vor putea plăti costul locuinţei pe parcursul a 25 de ani”, a subliniat Onişcenco.

Asociaţia „Casa noastră – Chişinău” mizează pe interesul companiilor de construcţii, care urmează să devină principalii investitori ai proiectului.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.