Reportaje

22.11.2006 FAMILIA OMULUI DE AFACERI UCIS, PIOTR SARÎ, A PREZENTAT PROCURATURII ÎNREGISTRĂRI AUDIO CARE ARATĂ CINE A COMANDAT OMORUL

22.11.2006 FAMILIA OMULUI DE AFACERI UCIS, PIOTR SARÎ, A PREZENTAT PROCURATURII ÎNREGISTRĂRI AUDIO CARE ARATĂ CINE A COMANDAT OMORUL

Chişinău, 22 noiembrie, (INFOTAG). Familia omului de afaceri Piotr Sarî, ucis acum trei ani, a susţinut, miercuri, 22 noiembrie, o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, în care a prezentat noi dovezi asupra implicării parlamentarului Vasile Iovv în acest omor.

În special, Constantin Sarî, fiul victimei, a dat asigurări că imediat după declaraţia făcută de familie, acum 2 săptămîni, din Ucraina au sosit inspectori fiscali care au anunţat că la şantierul de construcţie a drumului Odesa-Kiev a început comercializarea de urgenţă a tehnicii de construcţii rutiere, deţinută în comun de către familiile Sarî şi Iovv. „Am fost nevoit să mă adresez Procuraturii mun.Chişinău, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, pentru a opri acţiunile ilegale ale reprezentanţilor domnului Iovv – ale unor oarecare Bolotin şi Taran. Am avut impresia că schema de înşelare şi neachitare a costului lucrărilor executate se aseamănă mult cu cea aplicată odinioară în afacerea de scandal cu construcţia drumului Chişinău – Sărăteni. Apropo, această afacere ilegală nu a fost elucidată nici pînă acum”, a subliniat Constantin.

Familia Sarî a exprimat mulţumiri Preşedintelui Vladimir Voronin pentru reluarea anchetei în dosarul de omor. „I-am prezentat anchetatorului o înregistrare audio, realizată de tata cu puţin timp înainte de moarte, din care rezultă cine şi cum l-a finanţat pe Iovv, atunci cînd el a candidat la funcţia de Primar de Chişinău. Doar judecata poate decide dacă acesta este adevărul sau neadevărul, precum afirmă cel din urmă”, a declarat Evgheni, fiul mai mic al lui Piotr Sarî.

Membrii familiei Sarî au confirmat însuşirea ilegală de către Iovv a cotei de acţiuni pe care Piotr Sarî le-a deţinut la mai multe întreprinderi din republică, în special, la fabrica de vin din Tomai. Evgheni şi Constantin Sarî şi-au exprimat speranţa că dosarul de deces al tatălui lor va fi investigat în mod echidistant şi pînă la capăt.

INFOTAG precizează: Corpul neînsufleţit al lui Piotr Sarî a fost găsit în seara zilei de 28 iulie 2003, în strada Parisului din Chişinău, cu urme de împuşcături din pistol. Atunci se credea că un eventual motiv al omorului este deteriorarea relaţiilor lui Sarî concurenţii în procesul de redistribuţie a unor proprietăţi din Găgaăzia, în special, a fabricilor de vin din Vulcăneşti şi Comrat. Sarî deţinea circa 40% din acţiunile întreprinderii din Vulcăneşti, şi o parte din acţiunile „Vina Comrata” SA, la care pe 29 iulie urma să aibă loc adunarea generală a acţionarilor. Piotr Sarî a fost director al organizaţiei de construcţii rutiere „Asidcons” SA, fosta „Transconstrucţia; la sfîrşitul anilor 90 a condus consiliul băncii Ogzuzbank, care a dat faliment, iar în 1997 a obţinut titlul „Businessmanul anului”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.