Reportaje

27.11.2006 ASOCIAŢIA „MOLDOVA MEA” DECLARĂ CĂ PRIMĂRIA DE CHIŞINĂU PUNE PIEDICI ÎN ACTIVITATEA INVESTITORILOR RUŞI

27.11.2006 ASOCIAŢIA „MOLDOVA MEA” DECLARĂ CĂ PRIMĂRIA DE CHIŞINĂU PUNE PIEDICI ÎN ACTIVITATEA INVESTITORILOR RUŞI

Chişinău, 27 noiembrie, (INFOTAG). Asociaţia obştească „Moldova mea” afirmă că funcţionarii de la Primăria mun. Chişinău împiedică activitatea investitorilor ruşi.

Într-o conferinţă de presă, susţinută luni, 27 noiembrie, la Agenţia INFOTAG, preşedintele asociaţiei, Fiodor Ghelici, s-a referit la situaţia întreprinderii de producere a lacurilor şi vopselelor „Midgaard Terra” (fosta „Agurdino”), care aparţine unui investitor rus. „Întreprinderea a avut nevoie de un credit bancar ca să-şi dezvolte producţia, pe care administraţia intenţiona să-l obţină depunînd în gaj imobilul. Potrivit legislaţiei, primăria urma să elibereze un certificat că nu se opune tranzacţiei. Chiar dacă documentul se eliberează în cîteva zile, fabrica nu l-a obţinut nici în 3 săptămîni, iar funcţionarii nu au enunţat motivul. Investitorul rus Iuri Bogdanov împreună cu reprezentanţii asociaţiei „Moldova mea” au hotărît să-l afle de la Nicolae Crăciun, şeful Direcţiei Funciare a Primăriei. Chiar dacă audienţa începea la orele 8.00, Crăciun a venit abia la 11.00, a refuzat să spună din ce cauză se tergiversează acordarea documentului, l-a brutalizat pe cetăţeanul rus. Nu am reuşit să ni se facă dreptate la Primărie. Investitorul a solicitat asistenţa Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, şi, luni dimineaţa, Bogdanov a fost informat că Preşedintele Vladimir Voronin va vizita fabrica şi va asculta plîngerile investitorului”, a spus Ghelici.

El a afirmat că unii funcţionari mici îi tratează într-o manieră preconcepută pe cetăţenii Rusiei şi nu respectă legea care apără drepturile investitorilor.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.