Reportaje

30.11.2006 TINERII LIBERALI AU ADOPTAT CINCI REZOLUŢII PRIVIND SITUAŢIA SOCIALĂ, ECONOMICĂ ŞI POLITICĂ A MOLDOVEI

30.11.2006 TINERII LIBERALI AU ADOPTAT CINCI REZOLUŢII PRIVIND SITUAŢIA SOCIALĂ, ECONOMICĂ ŞI POLITICĂ A MOLDOVEI

Chişinău, 30 noiembrie. (INFOTAG). Organizaţia de tineret a Partidului Liberal (OTPL) a adoptat, la conferinţa a doua a organizaţiei, din 26 noiembrie, 5 rezoluţii privind situaţia socială, economică şi politică din Moldova.

Joi, 30 noiembrie, membrii organizaţiei au susţinut o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, în care Dorin Chirtoacă, vicepreşdintele PL, a informat că la conferinţă au participat 437 de delegaţi şi membri ai OTPL din majoritatea raioanelor ţării. „Membrii OTPL sînt plini de viaţă şi idei, iar noi sîntem dispuşi să-i susţinem în realizarea acestora. Or, tinerii sînt viitorul ţării”, a spus Chirtoacă, menţionînd că, la 26 noiembrie, a fost desemnată şi conducerea OTPL, în calitate de preşedinte al acesteia fiind ales Sergiu Boghean.

În rezoluţia privind votul de blam guvernării comuniste pentru ratarea integrării europene, OTPL susţine că anume partidul de guvernămînt este vinovat pentru faptul că Moldova nu este inclusă în lista posibilelor state candidate la Uniunea Europeană. Rezoluţia privind necesitatea implicării tinerilor în politică se referă la rolul tinerei generaţii în construirea unui viitor european; iar rezoluţia privind situaţia în sistemul educaţional naţional cheamă autorităţile să mărească salariile profesorilor pînă la nivelul salariilor deputaţilor, să majoreze bursele studenţilor pînă la 70% din coşul minim de consum, să aloce sistemului educaţional 7% din PIB.

O altă rezoluţie se referă la distrugerea conştiinţei naţionale de către guvernarea comunistă prin introducere cursului de istorie integrată. Membrii OTPL îndeamnă profesorii şi elevii să lupte împotriva politizării istoriei, falsificării adevărului istoric şi propagării ideologiei sovietice a moldovenismului.

Cea de-a cincea Rezoluţie a OTPL se referă la situaţia socială, economică şi politică a Moldovei, care este calificată drept una de criză. „Şansa depăşirii crizei este de a înlocui actuala clasă politică cu una formată în majoritatea din tineri, care nu au nimic în comun cu trecutul comunist” , afirmă tinerii liberali.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.