Reportaje

19.12.2006 TREI ONG-URI CER CONSTITUIREA UNEI COMISII CARE SĂ PROPUNĂ METODE DEMOCRATICE DE REZOLVARE A PROBLEMEI CU ANTENA C ŞI EURO-TV-CHIŞINĂU

19.12.2006  TREI ONG-URI CER CONSTITUIREA UNEI COMISII CARE SĂ PROPUNĂ METODE DEMOCRATICE DE REZOLVARE A PROBLEMEI CU ANTENA C ŞI EURO-TV-CHIŞINĂU

Chişinău, 19 decembrie. (INFOTAG). Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului de Independenţă (UNVRI), Mişcarea Refugiaţilor Transnistreni (MRT) şi Asociaţia de cultură şi drept „Transnistria” dezaprobă decizia Consiliului Municipal Chişinău de reorganizare a posturilor municipale de radio şi televiziune Antena-C şi Euro-TV-Chişinău.

Într-o declaraţie comună a celor 3 organizaţii, adusă la cunoştinţa jurnaliştilor marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, se menţionează că hotărîrea respectivă „a fost luată fără a se ţine cont de interesele radioascultătorilor şi telespectatorilor, precum şi ale celor două colective de muncă”.

„În scopul de a nu prejudicia drepturile oamenilor la informaţie şi a jurnaliştilor la muncă, cerem abrogarea deciziei menţionate şi crearea unei comisii care să studieze situaţia creată şi să propună modalităţi democratice de reorganizarea a celor două instituţii mass-media”, se spune în documentul citat.

Eduard Maican, preşedintele UNVRI, a declarat că starea de lucruri în societate a degradat simţitor, în ultimul timp, iar evoluţiile de la Antena-C şi Euro-TV-Chişinău sînt o dovadă în plus în acest sens. El s-a arătat indignat de faptul că „guvernarea nici nu are de gînd să asculte societatea civilă” şi că procedează cum doreşte.

Anatolie Bîzgu, preşedintele MRT, a menţionat că instituţiile de presă municipale mereu „au fost alături de oameni şi de problemele lor” şi s-au manifestat ca adevărate posturi publice ale audiovizualuzlui, iar „oamenii merită şi în continuare să aibă astfel de posturi publice”. Preşedintele MRT a afirmat că la cele 2 posturi deja a fost instaurată cenzura. „Spunem că mergem în Europa, că construim o societate democratică, dar vedeţi ce se întîmplă în realitate”, a accentuat el.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.