Reportaje

20.12.2006 PNL AR PUTEA SUSŢINE CANDIDAŢII ALTOR FORMAŢIUNI LIBERALE ÎN ALEGERILE LOCALE DIN 2007

20.12.2006 PNL AR PUTEA SUSŢINE CANDIDAŢII ALTOR FORMAŢIUNI LIBERALE ÎN ALEGERILE LOCALE DIN 2007

Chişinău, 20 decembrie. (INFOTAG). În alegerile locale din anul 2007, Partidul Naţional Liberal (PNL) ar putea susţine candidaţi electorali ai altor formaţiuni liberale, s-a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, susţinută de membri ai PNL, la care au fost prezentate rezultatele Congresului de constituire a formaţiunii, din 17 decembrie.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL, a spus că, acum, partidul selectează candidatul său pentru funcţia de Primar General al capitalei. „Cît priveşte candidaţii noştri în alte localităţi ale Moldovei, încă nu am decis nimic, dar nu excludem că vom crea o Alianţă liberală pentru a susţine concurenţi electorali ai formaţiunilor liberale care au şanse mai mari pentru a cîştiga alegerile locale”, a anunţat Pavlicenco.

Ea a menţionat că reconstituirea PNL are la bază unirea ideii liberale cu cea a renaşterii naţionale; că partidul optează pentru crearea Uniunii interstatale România – Republica Moldova, drept garanţie pentru avansarea accelerată spre structurile euroatlantice; că „electoratul din Moldova este dezamăgit de situaţia creată din ţară”, iar „de 15 ani încoace politica dusă în Moldova este antiromânească” şi anume din acest motiv s-a ajuns în situaţia actuală.

Pavlicenco a afirmat că, în calitate de susţinători ai formaţiunii sale, îi vede şi pe ex-susţinătorii Partidului Popular Creştin Democrat. „Din această formaţiuni mulţi au plecat, şi, din cîte ştim noi, mulţi încă o vor face. Nu excludem că aceştia vor opta ulterior pentru PNL, care se va strădui să nu îi dezamăgească” , a spus liderul PNL.

Anatol Ţăranu, vicepreşedintele partidului, a apreciat că conflictul transnistrian nu trebuie să fie un impediment în aderarea Moldovei la UE. „Această nu înseamnă un abandon al regiunii. Din contra, PNL niciodată nu va renunţa la acest teritoriu şi va lupta pentru integritatea şi statalitatea Moldovei pînă la sfîrşit”, a precizat el.

PNL a propus propria metodă de soluţionare a situaţiei posturilor de presă municipale „Euro TV” şi „Antena C” - formarea unei comisiei de supraveghere a procesului de vînzare-cumpărare, compusă din experţi ai structurilor internaţionale acreditate la Chişinău, instituirea unui moratoriu asupra îndeplinii deciziilor luate în acest sens şi organizarea unui referendum la Chişinău. În opinia PNL, referendumul privind soarta celor 2 instituţii media poate fi organizat concomitent cu alegerile locale, pentru a nu fi necesare cheltuieli suplimentare.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.