Reportaje

10.01.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” ESTE SIGURĂ CĂ VA FI ÎNREGISTRATĂ LA MINISTERUL JUSTIŢIEI

10.01.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ”  ESTE SIGURĂ CĂ VA FI ÎNREGISTRATĂ LA MINISTERUL JUSTIŢIEI

Chişinău, 10 ianuarie. (INFOTAG). Mişcarea Social-Politică „Acţiunea Europeană” (MAE) este convinsă că va fi înregistrată oficial de Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova, indiferent de obstacolele care i se pun.

Liderul MAE, Anatol Petrenco, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că la începutul acestui an, Ministerul a refuzat să înregistreze formaţiunea, chiar dacă aceasta a depus toate actele necesare, inclusiv 6639 de cereri de membru. „MJ a refuzat să ne înregistreze, dar şi a transmis, fără motiv, toate documentele Procuraturii Generale. Ei ne învinuiesc că am fi falsificat mai multe cereri de aderare la formaţiune. Totuşi, în acest caz, este straniu că nu le-au exclus pe cele care ar fi fost falsificate. Căci formaţiunea, pentru a fi înregistrată, are nevoie de doar 5 mii de cereri”, a amintit Petrenco.

Nicolae Roşca, vicepreşedintele MAE, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că la 5 ianuarie Mişcarea a depus cereri de acţionare în judecată a Ministerului Justiţiei la Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie. „Conform legislaţiei, cererea noastră urma să fie examinată în termen de 5 zile, dar pînă acum nu am primit nici un răspuns de la cele 2 structuri. Ne vom repeta cererea şi sperăm să ne facem auziţi, dar şi să ni se facă dreptate”, a declarat Roşca.

În opinia sa, neînregistrarea MAE constituie un act de limitare a alegerii, iar conducerea ţării depune toate eforturile pentru a îngrădi accesul altor persoane, formaţiuni la viaţa politică. Roşca s-a arătat convins că MAE va fi înregistrată în pofida obstacolelor care i se vor pune. MAE a lansat un apel către toţi membrii săi să nu se lase intimidaţi de reprezentanţii structurilor statale.

INFOTAG precizează: MAE s-a lansat pe arena politică a Moldovei în toamna anului 2005, iar congresul de constituire a Mişcării a avut loc pe 22 octombrie, 2006.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.