Reportaje

17.01.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” VA PROTESTA ÎMPOTRIVA SITUAŢIEI ÎN CARE SE AFLĂ R. MOLDOVA

17.01.2007  MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” VA  PROTESTA ÎMPOTRIVA SITUAŢIEI ÎN CARE SE AFLĂ R. MOLDOVA

Chişinău, 17 ianuarie. (INFOTAG). Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” (MAE) planifică să desfăşoare un miting de protest împotriva situaţiei în care se află Republica Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut Anatol Petrenco preşedintele MAE în cadrul conferinţei de presă susţinute miercuri la INFOTAG.

Anatol Petrenco a spus că iniţial planificau să picheteze Ministerul Justiţiei, care nu doreşte să înregistreze formaţiunea, pe motiv că mai multe semnături de aderare la formaţiune, au fost falsificate.

„Primăria capitalei a refuzat să sancţioneze acţiunea, din motiv că nu sîntem înregistraţi. Acum planificăm să organizăm un miting de protest în calitate de persoane fizice. Vom protesta împotriva refuzului MJ, dar şi împotriva situaţiei în care se află posturile „Antena C”, „Euro TV”, „Timpul”, pentru că tot ce se întîmplă are o legătură comună” – susţine Petrenco.

El a spus că marţi, 23 ianuarie va avea loc prima audiere în procesul intentat de MAE, împotriva MJ.

„Ne bucurăm că în fiecare zi primim scrisori de la membrii noştri, care susţin că sînt gata să-şi confirme semnăturile în orice moment. De altfel, şi numărul de membre este în continuă creştere. Recent la noi au aderat o parte din membrii filialei din Băcioi, a Partidului Popular Creştin Democrat” – a spus Petrenco.

Constantin Lăpuşneanu, preşedinte a filialei PPCD din Băcioi a spus că toţi cei 86 de membri au ieşit din PPCD.

„Nu toţi au aderat la MAE, pînă cînd doar o parte, dar sperăm că toţi vor înţelege că MAE este formaţiunea care poate să ne ofere o viaţă stabilă în Uniunea Europeană” – mai spus Lăpuşneanu.

În cadrul conferinţei MAE a lansat un apel către toţi simpatizanţii săi de colectare a semnăturilor ce vor fi anexate la cererea de aderare la UE iniţiativă lansată la în octombrie, 2006.

INFOTAG precizează: Congresul de constituire a formaţiunii a avut loc la în octombrie, 2006, dar MAE a fost lansată pe arena politică a Moldovei în toamna 2005.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.