Reportaje

17.01.2007 ÎN MOLDOVA A FOST LANSAT PRIMUL ZIAR DE DESPRE PROTECŢIA DREPTURILOR CONSUMATORILOR - „PRO CONSUMATOR”

17.01.2007  ÎN MOLDOVA A FOST LANSAT PRIMUL ZIAR DE  DESPRE PROTECŢIA DREPTURILOR  CONSUMATORILOR -  „PRO CONSUMATOR”

Chişinău, 17 ianuarie. (INFOTAG). În Republica Moldova a fost lansat primul ziar despre protecţia drepturilor consumatorilor - „Pro consumator”. Acesta a fost prezentat în cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri la INFOTAG de către Consiliul naţional al organizaţiilor de protecţia consumatorilor (CNOPC).

Roman Mihăieş, preşedintele Ligii pentru apărarea drepturilor consumatorilor a spus că CNOPC a fost fondată recent de către trei organizaţii specializate.

„Ziarul „Pro consumator” este editat cu forţele proprii a acestor organizaţii. La momentul de faţă ap aplicat să obţinem careva granturi, dar încă nu avem rezultate concrete. Sperăm că în scurt timp vom obţine finanţare, dar pînă atunci vom edita ziarul din banii proprii” – a spus Mihăieş.

El a menţionat că ziarul este bilunar, în limba română şi rusă, are 10 pagini şi este alb-negru.

„Tirajul este de 3 mii de exemplare. Dintre acestea două mii au fost scose în vînzare la preţul de 2 lei, restul au fost distribuite gratis” – a spus Mihăieş.

Denis Staruş, preşedintele Centrului pentru protecţia consumatorului a spus că în lumea întreagă asemenea ziare se bucură de mare succes.

„Dorim ca „Pro consumator” să devină un ghid informativ al consumatorilor. În el vor fi publicate toate informaţiile utile pentru ca consumatorii să-şi cunoască drepturile. Sîntem dispuşi să răspundem la întrebările cititorului, dar şi să oferim consultanţă şi chiar ajutor celor a căror drepturi au fost lezate” – a spus Staruş.

INFOTAG precizează. În Moldova există cca 30 de ONG-uri care au în denumirea sa cuvîntul „consumator”. Dintre aceasta mai puţin de 25% sînt active.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.