Reportaje

23.01.2007 PARTIDUL LIBERAL VA PARTICIPA INDEPENDENT LA ALEGERILE LOCALE DIN ACEST AN

23.01.2007 PARTIDUL LIBERAL VA PARTICIPA INDEPENDENT LA ALEGERILE LOCALE DIN ACEST AN

Chişinău, 23 ianuarie. (INFOTAG). Partidul Liberal din Moldova (PL) va participa independent, cu propriile liste electorale la alegerile locale din primăvara curentă. „Am decis că nu vom face coaliţie nici cu o formaţiune politică, indiferent de orientare. Or, în cei 16 ani de independenţă a ţării am văzut ce se întîmplă cu coaliţiile care nu au alt scop decît să-şi promoveze interesul de moment”, a declarat, marţi, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, într-o conferinţă de presă, susţinută de liderii formaţiunii, la Agenţia INFOTAG.

Ghimpu a menţionat că PL va înainta candidaţi la funcţia de primar şi consilieri locali în toate raioanele ţării. În mun. Chişinău la funcţia de primar general va candida Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele PL.

Chirtoacă a spus că şi în alegerile locale curente accentul PL va fi pus pe noua clasă politică care trebuie să vină la conducere. „Noi vom promova ideea creării unei noi clase politice, de orientare pro-europeană. Doar aşa situaţia existentă în Moldova deja de 16 ani, poate fi schimbată în bine”, a afirmat el.

PL a desemnat candidaţii de primar pentru mai multe raioane, inclusiv Călăraşi, Orhei, Cantemir, Criuleni.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.