Reportaje

24.01.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” SUSŢINE CĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI TERGIVERESEAZĂ INTENŢIONAT ÎNREGISTRAREA FORMAŢIUNII

24.01.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” SUSŢINE CĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI TERGIVERESEAZĂ INTENŢIONAT ÎNREGISTRAREA FORMAŢIUNII

Chişinău, 24 ianuarie. (INFOTAG). Mişcarea Social-Politică „Acţiunea Europeană” (MAE) susţine că Ministerul Justiţiei (MJ) tergiversează în mod intenţionat înregistrarea formaţiunii.

Anatol Petrenco, preşedintele MAE, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că pe 23 ianuarie a avut loc prima audiere în procesul intentat de MAE împotriva MJ. Ministerul a cerut suspendarea procesului, iar Curtea de Apel l-a amînat pentru 30 ianuarie şi a cerut MJ să prezinte dovezi că o parte din semnăturile prezentate de Mişcare pentru înregistrarea sa sînt false. Reprezentanţii MJ afirmă că cca 130 de semnături din 6639 depuse ar fi false.

„Chiar dacă cele 130 ar fi false, pentru înregistrarea formaţiunii avem nevoie de 5 mii de semnături. Ceea ce se întîmplă cu înregistrarea Mişcării este o înscenare, pentru a nu permite unei noi formaţiuni politice să intre pe arena politică a Moldovei. Atît timp cît conducerea ţării comite asemenea încălcări de legislaţie, R.Moldova nu va fi scoasă de sub monitorizarea Consiliului Europei”, a opinat Petrenco.

El a menţionat că MAE este reprezentată în instanţă de avocaţii Nicolae Roşca şi Alexandru Tănase şi ar putea să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului, dacă nu i se va face dreptate în ţară.

INFOTAG precizează: Congresul de constituire a MAE a avut loc la în octombrie 2006, dar Mişcarea s-a lansat pe arena politică a Moldovei încă în toamna anului 2005.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.