Reportaje

24.01.2007 FAMILIA OMULUI DE AFACERI ASASINAT, PIOTR SARÎ, SE PRONUNŢĂ ÎMPOTRIVA POLITIZĂRII DOSARULUI DE OMOR

24.01.2007 FAMILIA OMULUI DE AFACERI ASASINAT, PIOTR SARÎ, SE PRONUNŢĂ ÎMPOTRIVA POLITIZĂRII DOSARULUI DE OMOR

Chişinău, 24 ianuarie, (INFOTAG). Familia omului de afaceri Piotr Sarî, omorît în anul 2003, este interesată nu de politizarea omorului, ci de cercetarea obiectivă a tragediei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Constantin Sarî, fiul mai mare al businessmanului.

El s-a arătat nedumerit în legătură cu declaraţiile făcute de prim-viceprocurorul general, Valeriu Gurbulea, potrivit cărora parlamentarul Vasile Iovv nu ar fi fost implicat în omor şi a afirmat că, în opinia familiei Sarî, această declaraţie pripită ar fi fost inspirată de persoane care nu sînt interesate de investigarea imparţială a cazului de omor.

„Am prezentat Procuraturii Generale fapte noi privind implicarea lui Iovv, dar anchetatorii nu le-au verificat pînă la capăt. Anchetatorul nu i-a interogat pe alţi figuranţi din dosar, cu excepţia deputatului. Se pare că scoaterea parlamentarului din culpă şi atribuirea unui substrat politic dosarului este în avantajul unor anumite persoane”, a presupus Evgheni, fiul mai mic al lui Piotr Sarî. Totodată, el a opinat că cineva ar urmări compromiterea prim-viceprocurorului general. Evgheni a prezentat noi probe (casete video) care dovedesc că victima l-a cunoscut îndeaproape pe deputatul Vasile Iovv.

INFOTAG precizează: Pe 23 iulie 2003, omul de afaceri Piotr Sarî a fost găsit mort lîngă casa în care locuia, din strada Parisului (Chişinău). Sarî a fost director al „Transconstrucţia” SA, în prezent „Asidcons” SA, a condus Consiliul de Directori al „Oguzbank”, bancă care ulterior a fost declarată falită; a deţinut pachete de acţiuni solide la fabricile de vin din Vulcăneşti, Comrat şi Tomai. Membrii familiei bănuiesc că omorul lui Sarî ar fi fost comandat de parlamentarul Vasile Iovv şi cer reinvestigarea cazului.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.