Reportaje

07.02.2007 DEPUTATUL VLADIMIR FILAT ESTE CANDIDATUL PDM LA FUNCŢIA DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI

07.02.2007 DEPUTATUL VLADIMIR FILAT ESTE CANDIDATUL PDM LA FUNCŢIA DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI

Chişinău, 7 februarie. (INFOTAG). Deputatul Vladimir Filat, vice-preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), este candidatul acestei formaţiuni la funcţia de primar General al mun.Chişinău, s-a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, susţinută de PDM la Agenţia INFOTAG, cu ocazia aniversării de 10 ani de la constituirea partidului.

Dumitru Diacov, liderul PDM, a spus că Filat este candidatura cea mai potrivită, pentru că „a activat în multe structuri de stat, are cunoştinţe bune, activează în business, astfel încît va fi un manager perfect al capitalei” şi, potrivit estimărilor, „are cele mai mari şanse de cîştig, întrucît candidaţii mai tinerii nu au suficientă experienţă”. Diacov a anunţat că PDM este deschis pentru negocieri cu alte formaţiuni politice din ţară în vederea participării la alegerile locale din anul curent şi este gata să discute cu toţi cei care vor dori să-l susţină pe Vladimir Filat la funcţia de primar. Partidul a pregătit listele de participare la alegeri în 470 de localităţi, comparativ cu 436, în alegerile locale din 2003.

Vladimir Filat a declarat că a decis să participe scrutin, fiind convins că va oferi chişinăuienilor soluţii pentru cele mai stringente probleme. „Am observat cu toţii că mai toate soluţiile propuse pînă acum pentru rezolvarea problemelor capitalei nu s-au soldat cu succes. Eu împreună cu echipa mea, pe care o vom prezenta mai tîrziu, vom face o ofertă locuitorilor capitalei, care vor decide dacă merit sau nu să devin Primar al Chişinăului”, a spus el.

Membrii PDM au amintit că, în 10 ani, partidul a participat la 6 campanii electorale, parlamentare şi locale.

INFOTAG precizează: Vladimir Filat s-a născut la 6 mai 1969 şi este jurist de profesie. În anii 1998-1999, a fost director al Departamentul de Privatizare din R.Moldova; în martie-noiembrie 1999 – Ministru de Stat; în 2000 a fost ales vicepreşedinte al PDM, iar în martie 2005 a obţinut mandatul de parlamentar pe listele acestei formaţiuni. Este proprietarul mai multor afaceri în România.

Pînă acum, doar Partidul Liberal din Moldova şi-a anunţat candidatul de Primar General al capitalei - vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, născut în 1979.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.