Reportaje

08.02.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” DECLARĂ CĂ NU ESTE ÎNREGISTRATĂ LA COMANDA UNOR FORŢE DE OPOZIŢIE

08.02.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” DECLARĂ CĂ NU ESTE ÎNREGISTRATĂ LA COMANDA UNOR FORŢE DE OPOZIŢIE

Chişinău, 24 ianuarie. (INFOTAG). Mişcarea Social-Politică „Acţiunea Europeană” (MAE) califică tergiversarea înregistrării sale de către Ministerul Justiţiei drept comanda unor persoane influente din opoziţie.

Anatol Petrenco, preşedintele MAE, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că Partidul Comuniştilor nu are nici un interes să stopeze înregistrarea oficială a MAE, ci, mai curînd, „este vorba de formaţiunile din opoziţie care încep să piardă terenul de sub picioare; de exemplu 2 filiale ale Partidului Popular Creştin Democrat deja au aderat la MAE”.

Petrenco a informat că procesul intentat la cererea MAE împotriva Ministerului Justiţiei, care reproşase mişcării că ar fi depus unele cereri false pentru a fi înregistrată, a fost amînat pentru 12 februarie. „Am adus dovezi incontestabile, care ar fi trebuit să-l determine pe judecător să ne dea cîştig de cauză. De exemplu, noi am depus toate documentele de înregistrate la MJ, cam 2 saci, la 28 decembrie, iar la 29 decembrie MJ susţinea că am fi falsificat o parte din documente. Este imposibil ca 2 persoane sa verifice într-o zi de muncă toate actele depuse” , a afirmat liderul MAE.

MJ susţinea că ar fi existat 123 de semnături falsificate, din 6639 depuse. „Chiar dacă acestea 130 ar fi false, pentru înregistrarea formaţiunii avem nevoie de 5 mii de semnături. Ceea ce se întîmplă cu înregistrarea formaţiunii este o înscenare, pentru a nu permite unei noi formaţiuni politice să intre pe arena politică a Moldovei”, a declarat Petrenco. El a anunţat că MAE a solicitat Primăriei de Chişinău să autorizeze pichetarea sediului MJ de către membrii mişcării, pe 22 februarie, şi un miting de protest în scuarul Operei Naţionale din capitală, pe 25 februarie.

INFOTAG precizează: MAE s-a lansat pe arena politică a Moldovei în toamna anului 2005, iar congresul de constituire a Mişcării a avut loc în octombrie 2006.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.