Reportaje

12.02.2007 CONCURSUL NAŢIONAL „WEB TOP – 2006” VA FI JURIZAT, ÎN PREMIERĂ, DE EXPERŢI INTERNAŢIONALI

12.02.2007  CONCURSUL NAŢIONAL „WEB TOP – 2006” VA FI JURIZAT, ÎN PREMIERĂ, DE EXPERŢI INTERNAŢIONALI

Chişinău, 12 februarie. (INFOTAG). A IV-a ediţie a concursului naţional „WebTop – 2006” va fi jurizată, în premieră, de experţi din SUA, Germania, România şi Rusia, au anunţat, luni, organizatorii concursului, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG.

Alexandru Colţ, membru al Comitetului organizatoric, a precizat că „WebTop – 2006” este realizat într-un concept nou şi va fi evaluat de juriu în 2 etape: preselecţia şi concursul principal. Metodologia aplicată a fost adaptată la practicile internaţionale, pentru a asigura concursului mai multă obiectivitate şi transparenţă. În premieră, în cadrul concursului este lansată o expoziţie virtuală de site-uri, care va servi drept spaţiu de promovare; vor fi analizate tendinţele de dezvoltare a tehnologiilor informaţionale, auditoriul Internetului şi interesele acestuia în Moldova.

Concursul include 14 categorii, inclusiv cîteva inedite: paginile web ale administraţiei centrale şi paginile personale. În anii precedenţi, înregistrarea paginilor web era taxată doar la categoria web-design, pe cînd în anul curent pentru 50% din categorii se va plăti o taxă de înregistrare de 300 de lei. Înregistrarea se face gratuit la categoriile: societatea civilă, educaţie şi ştiinţă, administraţie publică centrală, etc., a comunicat Colţ.

Dumitru Chitoroagă, reprezentantul Fundaţiei „Soros-Moldova” a declarat că concursul este organizat de Asociaţia DNT, care a cîştigat tenderul de selectare a organizatorului, anunţat de „Soros-Moldova”. „Noi am acordat $10 mii, pentru organizarea concursului. Aceşti bani nu sînt suficienţi, de aceea încă nu cunoaştem valoarea premiilor care vor fi acordate (cîte 3 la fiecare categorie), cert este că premiile nu vor fi doar băneşti, ci şi sub formă de surprize”, a promis Chitoroagă.

El a spus că „Soros-Moldova” nu poate finanţa la infinit acest concurs şi speră că, în cîţiva ani, acesta va deveni foarte popular şi va putea să se autofinanţeze.

Înregistrarea la concurs se face pe site-ul oficial al concursului www.webtop.md.. Pînă acum, au fost înregistrate 16 site-uri. Termenul limită de înregistrate este 10 martie 2007. Premierea cîştigătorilor va avea loc în perioada 23-29 aprilie 2007, în cadrul săptămînii tehnologiilor informaţionale, care va include şi alte evenimente importante pentru sectorul TI din Moldova

INFOTAG precizează: Concursul „WebTop” se organizează în R.Moldova din anul 2001. Iniţial, la competiţie au participat 49 de web-site-uri la 2 categorii tematice, iar la ediţia 2005 - 283 site-uri la 15 categorii. Un studiu realizat de PNUD-Moldova arată că, în anul 2006, peste 28% din locuitorii ţării aveau acces la computer, din care peste 16% au acces la Internet.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.