Reportaje

21.02.2007 LIBERALII ÎI ÎNDEAMNĂ PE CETĂŢENII MOLDOVEI SĂ SERBEZE DRAGOBETELE

21.02.2007 LIBERALII ÎI ÎNDEAMNĂ PE CETĂŢENII MOLDOVEI SĂ SERBEZE DRAGOBETELE

Chişinău, 21 februarie. (INFOTAG). Organizaţia de tineret al Partidului Liberal (OTPL) din R. Moldova cheamă cetăţenii ţării să sărbătorească la 24 februarie Ziua Îndrăgostiţilor – Dragobetele.

Într-o conferinţă de presă, susţinută, miercuri, de către OTPL, la Agenţia INFOTAG, Sergiu Boaghean, preşedintele organizaţiei, a declarat că tinerii liberali nu sînt împotriva sărbătoririi Zilei Îndrăgostiţilor pe 14 februarie, dar în calendarul românesc, sărbătoare este consemnată pe 24 februarie. „Este o tradiţie moştenită de la daci şi alături de alte sărbători tradiţionale româneşti defineşte între popoarele lumii specificul spiritual al românilor. Credinţa populară spune că cei care serbează Dragobetele vor fi feriţi de boli anul împrejur. Tradiţional în această zi, dimineaţa, tinerii îmbrăcaţi în cele mai bune haine, se întîlneau, mergeau în păduri la cules ghiocei, iar pe vreme posomorîtă făceau şezători”, a spus Boghean.

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, i-a îndemnat pe toţi cetăţenii ţării să respecte această veche tradiţie. „Noi vă îndemnăm să iubiţi, deoarece dragostea este cea mai mare putere”, a spus el.

INFOTAG precizează: Pe 24 februarie, fetele adună zăpadă şi o lasă să se topească într-un vas, după care se spală cu această apă care, spune tradiţia, le face mai frumoase şi mai norocoase în dragoste. Meteorologii anunţă că, în noaptea de 23 februarie, pe teritoriul ţării se aşteaptă ninsori, pe alocuri abundente.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.